Bön- och apelsinsallad

Bön- och apelsinsallad

Bönsallad 4 portioner 

  • 1 stor röd lök 200 g haricots verts
  • 1½ dl kidneybönor, färdigkokta (ca 100 g)
  • Dressing 1 msk rapsolja
  • 2 msk citronjuice
  • 1 tsk mineralsalt svartpeppar

Skala och finhacka lök. Blanda haricots verts, kidneybönor och lök. Blanda rapsolja,citronjuice och kryddor. Rör ihop alla ingredienser till dressningen och slå den över salladen. Blanda. Smaka av med peppar. 

 Apelsin- och morotsallad 4 portioner

  • 2 apelsiner
  • 1 liten röd lök
  • 4 morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk mineralsalt svartpeppar

Skala och filéa apelsiner. Skala och skiva rödlök i tunna skivor. Skala och grovriv morot. Varva apelsin, morot och rödlök eller lägg allt var för sig i en skål. Salta och peppra. Ringla över rapsolja.