Lantmännen är ett Fortune 500 Europe-företag

Nyheter, 2023

När Fortune för första gången listar Europas 500 största företag baserat på omsättning placerar sig Lantmännen på plats 459 som ett av 23 svenska företag på listan.

– Att Lantmännen nu omnämns bland de 500 största företagen i Europa är inspirerande. Vi har de senaste två decennierna haft en stark tillväxt och levererat imponerande resultat. Blickar vi framåt ser vi, trots en orolig omvärld i dagsläget, möjligheter att fortsätta stärka både Lantmännen och förutsättningarna för ett livskraftigt svenskt lantbruk, säger Magnus Kagevik, vd och koncernchef, Lantmännen.

Fortune 500-listan ska inte bara ses som en lista på företagen med störst omsättning utan som en lista med de företag som är stora nog att göra verklig skillnad. Listan på Europas största företag innehåller inflytelserika bolag inom sektorer som energi, transport, bank, livsmedel och tillverkningsindustri. Tillsammans med kunder och affärspartners driver de utvecklingen i sina branscher på flera områden, inte minst inom hållbarhets- och datasäkerhetsområdena, samt hur lagstiftning ska skapa gemensamma och gynnsamma spelregler för alla aktörer som deltar i den gröna omställningen.

– Vår storlek gynnar oss när det kommer till möjligheten att ta ansvar och göra reell skillnad för svenskt jordbruk och våra medlemmar, både på kort sikt och för att säkra en långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning för framtiden. Det ansvaret gynnar Lantmännen, våra medlemmar och samhället i stort och är ett ansvar vi gärna axlar, säger Magnus Kagevik, vd och koncernchef, Lantmännen.

Mer information om Lantmännens arbete inom ramen för framtidens jordbruk återfinns på Lantmännens webbplats och i rapporten Framtidens Jordbruk. Anmäla dig gärna till Lantmännens webbinarium “Science Based Action i livsmedelsvärdekedjan" som handlar om hur svensk livsmedelsproduktion redan idag kan bli fossilfri och möta Science Based Targets. Webbinariumet hålls onsdagen den 6 december klockan 14:30, anmäl dig här.

För mer information, vänligen kontakta:                

Lantmännens presstjänst  
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com