Nyttigt och gott fullkornsmjöl till olika mat- och baktillfällen

Nyheter, 2005

Svenskarna äter ca 70 kg jäsbröd per person och år av matbröd, vetebröd och bullar. Att baka hemma har blivit allt mer populärt, vi bakar 18 kg per person och år. Intresset för bakning har ökat de sista åren i både förfrågningar, försäljning och trender på marknaden. Kungsörnens olika fullkornsmjöl har en positiv volymtrend på 15 procent, visar färska siffror från AcNielsen. Kungsörnen fortsätter att utveckla produkter inom fullkornstrenden, nu lanseras två nya sorters vetemjöl spetsade med fullkorn. Kungsörnen Kärnvetemjöl med Fullkorn för kakor och bröd innehåller 25 procent fullkorn. Det kan användas till allt som vanligt vetemjöl används till. Kakor, bröd, pannkakor och sås får en fyllig och god smak. Kostfiberhalten är 5 procent. Kungsörnen Vetemjöl Special med Fullkorn för mat och bröd innehåller 50 procent fullkorn. Det används med fördel till matbröd, pizza och pajdeg. Smaken blir kraftig och mustig. Kostfiberhalten är 7 procent. Fullkornsdelen är mald av spannmålskärnans alla delar. Genom tillsatsen av fullkorn blir vetemjölet mera fiberrikt och får ett tillskott av vitaminer, mineralämnen, antioxidanter och andra biologiskt aktiva komponenter, som man idag vet är fördelaktiga ur hälsosynpunkt. Resultatet blir slående gott, en utveckling vi är mycket nöjda med! Produktinformation: Kungsörnen Kärnvetemjöl med Fullkorn 2 kg, pris ca 14: - Kungsörnen Vetemjöl Special med Fullkorn 2 kg, pris ca 15: - Bild på produkten kan Du hämta v 3 på Kungsörnens bildbank: http://online.opv.se/ Du finner produkterna under specerier och Kungsörnen Användarnamn: nyhet Lösenord: cerealia Du laddar hem bilderna i det format Du själv önskar. Där finner Du även våra övriga nyheter och produkter.