Aktuellt i LM2: Vad tycker Arvid om LM2?

Nu är det ett drygt halvår sedan LM2 lanserades och mycket har hänt sedan dess. Många helt nya tjänster och funktioner har lanserats, användarvänligheten har finjusterats och många användare har registrerat sig. Arvid Holm, spannmålsproducent på Händene Stubbe utanför Skara, är en av dessa. Vi har frågat Arvid vad han tycker om LM2.

Hej Arvid!

Du är en av många användare av LM2. Vad är ditt intryck av LM2 så här långt?

Jag har hittills goda erfarenheter! En av de stora fördelarna tycker jag är mobilanpassningen. Nu kan jag snabbt och smidigt läsa mina Växtlinebrev direkt i mobilen. Det var även bra att kunna göra leveransförsäkran och se mina spannmålsavtal direkt i mobilen under skörd.

 

Tumme upp för mobilanpassningen alltså. Några andra övergripande intryck?

Jag tycker att den har en bra och lättöverskådlig layout. När sedan webbtjänsten Kassatjänst flyttar in i LM2 Ekonomi så kommer jag ju komma åt all information från ett och samma ”fönster”, både ekonomi-, lantbruks- och maskinfunktionerna. Det ser jag fram emot!

 

Funktioner som varit i fokus under utvecklingen är sådana som ska underlätta i vardagen, t.ex. rolltilldelning och en smartare meddelandefunktion. Har du använt dessa och vad tycker du i så fall om dem?

Det är bra att kunna dela ut läsbehörighet till min revisor. Jag kan också tänka mig att för större medlemmar, som har anställda med olika ansvarområden, kan det vara mycket värdefullt att kunna dela ut befogenheter att kunna beställa t ex insatsvaror och foder. Sedan tycker jag att det är bra att jag själv kan bestämma på vilket sätt (e-post, sms etc) jag ska aviseras om t ex leveranser.

 

Är du användare av Dataväxts tjänster når du dem nu genom LM2, vad tänker du om det?

Det är jättebra att ha allt samlat på ett ställe! I framtiden hoppas jag på smarta integrationer som ger mig värdefull information. Kanske skulle LM2 kunna ge mig lagersaldo av insatsvaror, LM2 vet hur mycket växtskydd jag köpt in och Dataväxt vet hur mycket som gått åt i sprutan.

 

Det pratas mycket om digitalisering idag. Vad tycker du om att Lantmännen har gjort den här satsningen?

Jag har uppfattat att visionen med LM2 är att där kunna samla in data från t ex maskiner, fält, skördar och väder och att man med hjälp av LM2 ska kunna processa denna data för att kunna fatta rätt beslut i rätt tid. Det är en bra vision!

 

En sista fråga: Utvecklingen av LM2 kommer att fortsätta, vad ser du fram emot att hitta i LM2 i framtiden?

Jag har flera önskemål, men initialt hoppas jag att maskinsidan utvecklas så att jag överskådligt kan se min maskinpark och genom att klicka på en av mina maskiner kunna komma till e-handelsidan för min specifika maskin. Det hade varit toppen! (Denna tjänst är under uppbyggnad och delvis implementerad i LM2, red. anm.)

 

Tack Arvid!