Hej Karin.

 

Berätta om din nuvarande roll.

Jag arbetar som produktutvecklare av livsmedelsingredienser på Lantmännen Biorefineries i Lidköping. Jag har jobbat med både vete- och havrebaserade produkter och just nu jobbar jag mycket med utvecklingen av ärtproteinisolat, kopplat till vår planerade ärtproteinfabrik i Lidköping. Dessutom är jag involverad i projekt med anknytning till driften i bioraffinaderiet.

Har du alltid velat bli produktutvecklare inom livsmedelsindustrin?

Nej, jag planerade att arbeta med biomaterial under studietiden. Att jag ändrade inriktning beror på att jag började som industridoktorand på Danisco Sugar där jag erbjöds anställning efter att jag avslutat min licentiatexamen.

Vad lockade dig att söka jobb på Lantmännen?

En vän som arbetade på Lantmännen rekommenderade mig att söka, och jag tyckte att det verkade vara en bra arbetsgivare med intressanta jobb. Att det blev just produktutvecklare är en ren slump eftersom jag egentligen sökte ett annat jobb, men i stället erbjöds min nuvarande roll som faktiskt passar mig bättre än den jag sökte.

Vad tycker du är mest intressant i ditt jobb?

Att arbetsuppgifterna är så varierade och att få möjlighet att vara en del av framtiden, som tex inom växtbaserade proteiner. Att vara involverad i projekt relaterade till drift och optimering och undersöka hur förändringar/optimeringar potentiellt påverkar slutprodukternas egenskaper är också verkligt intressant!

Vilka egenskaper är viktiga för att lyckas i din roll?

Nyfikenhet, vetgirighet och flexibilitet.

Vad driver dig att utvecklas? 

Jag vill ständigt lära mig mer och bli bättre på det jag gör.

Hur beskriver du Lantmännen som arbetsgivare för bekanta?

Jag tycker att Lantmännen är en bra och trygg arbetsgivare. Det är fint att vi är aktiva i hela kedjan från jord till bord, och jag är stolt över att vara en del av ett ansvarsfullt företag.