Business Controller till RTE

Division/företag:
Sista ansökningsdag:
Plats:

Verksamhetsnära Business Controller till RTE, Lantmännen Cerealia
LM Cerealias färdigmatsaffär (RTE) har nyligen blivit ett fristående affärsområde inom LM Cerealia, därmed möjlighet att arbeta fokuserat tillsammans för att utveckla affären. Färdigmatsverksamheten har inte nått upp till lönsamhetskraven i flera år och verksamheten är nu under en spännande turnaroundresa där vi nu söker efter en controller som blir en del i ledningsgruppen och får möjlighet att jobba nära verksamheten. Affärsområdet utvecklar, producerar och säljer färdigmat under varumärket Gooh! Den nya organisationen har som huvuduppgift att öka lönsamheten och driva tillväxten i en kategori som präglas av hög innovationstakt och ökad konkurrens.

 

Det här kommer du att göra

Som Business Controller för RTE har du en viktig nyckelfunktion med stora möjligheter att vara med och påverka affärsområdets utveckling. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär budgetarbete, uppföljning av års- och månadsbokslut och finansiell support till verksamheten. Du arbetar också med prognoser, produktkalkyler, investeringskalkyler och driver förbättringsarbete i nära samarbete med Affärsområdeschefen och övriga funktionschefer. Vidare utvecklar du processer och skapar system för kostnadskontroll på olika avdelningar. Vi tror att du går igång på att förbättra och att du strukturerat sätter dig in i verksamheten för att utifrån ett finansiellt perspektiv driva verksamheten framåt. Vi tror också att du tycker om att arbeta tillsammans med andra i en ledningsgrupp och att ditt bidrag in i ledningsgruppen är att du har stenkoll på våra ekonomiska resultat och prognoser vilket ligger till grund för vår tillväxt och lönsamhet.

 

Förutom ett nära samarbete med alla funktioner inom RTE har du flera kontaktytor mot Cerealia Finance. Du ingår i ledningsgruppen för RTE och rapporterar till Affärsområdeschefen. Eftersom RTE är ett fristående affärsområde är rollen mycket nära verksamheten samtidigt som den omfattar både strategiska och taktiska finansiella uppgifter. Arbetsplatsen är i Järna där resterande delar av ledningsgruppen sitter och där vi även har vår produktion vilket ger dig möjlighet att komma nära verksamheten och få förståelse för hela affären.  

 

Det här behöver du för att lyckas och trivas

 

Du har

  • Akademisk utbildning som Civilekonom eller liknande akademisk utbildning.
  • Minst 5 års erfarenhet av redovisning, rapportering och/eller Controlling. Tyngdpunkten i tjänsten ligger inom Controlling varför den erfarenheten ses som extra meriterande. Meriterande är erfarenhet från produktion/tillverkande företag och särskilt inom livsmedelsindustrin
  • God kommunikativ förmåga, både på svenska och engelska.
  • God erfarenhet av att arbeta med processförbättringar
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete

Du är

  • Affärsmässig och har en förmåga att koppla valda strategier och prioriteringar inom verksamheten till den dagliga verksamheten
  • Resultatdriven, snabbfotad och uppskattar en tempofylld och föränderlig miljö
  • Lagspelare som är van att se till helheten men som samtidigt är självgående och initiativtagande
  • Nyfiken, prestigelös och ödmjuk med stort intresse i att driva förändring

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

 

Vad vi kan erbjuda dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. I Järna finns förutom färdigmatsfabriken även vår Pasta- samt vår frukost och havreproduktion vilket gör oss till den störta siten inom Cerealia med totalt 200 medarbetare.  Together we reimagine the world of grain!

 

Så här ansöker du

Är du kandidaten vi letar efter? Ansök redan idag, men senast den 20 oktober 2019. Ansökningar kommer hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum. Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Conny Swahn, Business Area Manager RTE, conny.swahn@lantmannen.com

 

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.

Kontaktuppgifter

Conny Swahn
Tel: +46 105561359

Om Lantmännen

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord. www.lantmannen.se

Lantmännen Cerealia är en del av Lantmännens livsmedelsdivision. Vi utvecklar, tillverkar och saluför ett brett sortiment av nyttiga och hälsosamma livsmedel med basen i lokalt odlat spannmål. Vår kärnverksamhet är spannmålsbaserade produkter, inklusive mjöl, müsli, knäckebröd, pasta och pannkakor, men vi tillhandahåller även färdigrätter, vegetariska livsmedel och drycker, och mycket mer. Kungsörnen, AXA, START, FINN CRISP, Amo, Regal, Gooh och GoGreen är exempel på våra varumärken, som har ett gemensamt mål; att göra positiv skillnad inom livsmedel!
Läs mer på www.lantmannencerealia.com.