Business Controller, Stockholm

Division/företag:
Sista ansökningsdag:
Plats:

Vill du vara nära affären i en roll där ditt arbete verkligen kan göra skillnad? I denna roll har du stora möjligheter att påverka arbetssätt, processer och därmed företagets resultat.

 

Det här kommer du att göra

Som kommersiell Business Controller kommer du arbeta tvärfunktionellt med uppföljning, analys, strategi, målsättning och utbildning inom företaget. I rollen arbetar du nära verksamheten och agerar som affärspartner, främst mot sälj-och marknadsavdelning. Du utvecklar och underhåller stöd och verktyg samt genomför lönsamhetsanalyser. Du stöttar och agerar även bollplank åt andra avdelningar gällande ekonomiska frågor. Tjänsten innebär framförallt kommunikation internt men det kan även förekomma en del extern kundkontakt. Vidare innebär rollen budgetering samt delaktighet i projektarbeten. Du kommer t ex att arbeta med månadsrapportering, avvikelseuppföljning och periodisering, utföra budget och prognosarbete samt leda eller delta i projektarbete. Tjänsten passar dig som vill utvecklas och ta ett stort ansvar i en affärsnära roll som Business Controller.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • En examen inom ekonomi från universitet eller högskola
 • 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då kommunikationen sker på båda språken
 • Mycket goda kunskaper i Excel och arbetar obehindrat med t.ex. Pivot tabeller och Power Query
 • Ett intresse för affärssystem/IT, har lätt för att lära och förstå hur olika system fungerar
 • Tidigare vana av att analysera siffror och resultat

Det är meriterande om du har erfarenhet av Microsoft Dynamics AX, Cognos TM1 och Power BI.

 

Du är:

 • Drivande och har höga ambitioner
 • En teamspelare, förtroendeingivande och har lätt för att bygga relationer internt och externt
 • Resultatinriktad och motiveras av att arbeta mot uppsatta deadlines
 • Affärsmässig samt är van vid att analysera siffror med ett skarpt sinne för att upptäcka små detaljer
 • Hungrig på nya arbetsuppgifter och självgående i ditt arbetssätt då du har stora möjligheter att själv besluta över din vardag.
 • Orädd och trivs med att testa nya saker för att utvecklas och växa i din roll
 • En ambitiös person med skinn på näsan som förstår vikten av det arbete du bidrar med.              

 

Vad vi erbjuder dig
Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Let’s reimagine your career! 

 

Låter det intressant?
Vi hoppas det! Välkommen med din ansökan senast den1 november 2019. Urval kommer att ske löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Vid eventuella frågor kontakta rekryterande chef Henrik Lindén 010 556 29 60 eller HR Business Partner, Sandra Källebring 010-556 39 98. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktuppgifter

Henrik Lindén
Tel: +46 105562960 Tel: +46 730404963
Sandra Källebring
Tel: +46 10 556 39 98 Tel: +46 72 215 04 81

Om Lantmännen

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com.

Lantmännen Unibake är Nordeuropas största tillverkare av frysta brödprodukter för både service- och dagligvaruhandeln och riktar sig till kunder över hela världen. Här utvecklas och marknadsförs produkter för service- och dagligvaruhandeln.

Lantmännen Unibake i Sverige omsätter ca 2 miljarder kronor och har 350 anställda. Produktionen bedrivs vid tre bagerier, ett i Örebro, ett i Huddinge och ett i Mantorp och vi saluför både egentillverkade produkter och försäljningsvaror under våra varumärken Korvbrödsbagarn, Bonjour och Hatting.