Vill du jobba som IT-samordnare i en spännande produktionsmiljö inom Lantmännenkoncernen?

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Är du en proaktiv & serviceinriktad problemlösare med stort intresse för IT & produktion? Vi söker just nu en IT-samordnare till Lantmännen Unibake Sverige, Nordeuropas största tillverkare av frysta brödprodukter för både service- och dagligvaruhandeln. I rollen söker vi dig som trivs i en händelserik miljö och med att ha brett ansvar som omfattar bl.a. IT-support, nätverk, affärsstöd och affärsutveckling i såväl kontors- som produktionsmiljö.

Det här kommer du att göra

I rollen som IT-samordnare ansvarar du för daglig drift & support av vår IT-miljö, agerar länk mellan Unibake Sverige och övriga delar av Lantmännen koncernen samt bistår i olika initiativ och affärsutvecklingsprojekt.

Du supporterar och agerar affärsstöd till våra kollegor på bolagets två kontor samt tre produktionsenheter i Örebro, Mantorp och Huddinge. Du ingår i Team Finance & IT och rapporterar Finance & IT Director för Unibake Sverige. Inom ansvarsområdet IT är du kollega med Local IT Manager samt har en nära samverkan med Lantmännens centrala IT-enheter samt Helpdesk.

Löpande ansvarar du för service & support av hårdvaror, applikationer, nätverk, licenser, installation & konfigurering av datorer & servrar, beställningar av IT-förbrukningsmaterial samt koordinering av underleverantörer. Du har tät dialog med Helpdesk och du ansvarar för att säkerställa att Lantmännens riktlinjer, guidelines & IT-policy efterlevs.

IT-utmaningar och förbättringsprojekt är ständigt pågående. Du stöttar framdrift, felsöker samt koordinerar åtgärder, allt med ett lean-mindset. I vissa fall är det aktuellt med dialog med externa parter, så som underleverantörer. De lokala produktionssystemen är centrala i verksamheten och du spelar en viktig roll avseende support, problemlösning & åtgärder därav.

Verksamheten och därmed också IT är under ständig utveckling, där IT-infrastruktur och IT-säkerhet är viktiga pusselbitar. Här vill du vill vara med att utveckla & driva verksamheten framåt!

I rollen kommer du utgå från Örebro men då vi har verksamhet på flera orter kommer det förekomma resor i tjänsten någon dag i veckan.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Ett lösningsfokuserat & serviceinriktat mindset. Du vill ge bästa support & stöttning
 • Erfarenhet av hårdvaror, Windows server samt av systemintegrationer & kravställning på integrationer (tex EDI-lösningar) är meriterande.
 • Erfarenhet av IT support i producerande verksamhet (starkt meriterande).
 • God förståelse och intresse för nätverk och dess strukturer (starkt meriterande).
 • Erfarenhet & intresse av projektledning inom IT-projekt
 • Viljan av utvecklas inom projektledning med mål att driva och koordinera IT-projekt både självständigt samt i tvärfunktionella projekt.
 • Gymnasial och/eller eftergymnasial utbildning med IT-inriktning.
 • Goda kunskaper i Windows med tillhörande standardapplikationer.
 • Med fördel erfarenhet av Microsoft Dynamics.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Du är:

 • Serviceinriktad & nyfiken problemlösare som kan och vill växla mellan IT-administration och projekt.
 • Noggrann och leveranssäker, där du sätter kvalitet högt på agendan.
 • Proaktiv, självgående och du räds inte nya utmaningar och tar gärna initiativ.
 • Tydlig i din kommunikation och lyhörd. Du är förtroendeingivande och har lätt för att bygga relationer.
 • Flexibel och har lätt att prioritera och ta beslut i högt tempo.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Come work with people with an appetite for more!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 12-12-2022. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Matilda Blomberg Åhs matilda.blomberg.ahs@lantmannen.com

Vi ser fram emot din ansökan!


Matilda Blomberg Åhs