Växtförädlingsarbetare

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Brinner du för logistik och växtförädling? Trivs du med att jobba tillsammans med andra? Vill du vara en del av framställningen av nya sorter av lantbruksgrödor som är precis i början av vårt arbete från jord till bord? Då har vi ett spännande jobb för dig.

Det här kommer du att göra

Du ansvarar för utskick av utsäde till andra försöksplatser inom och utom Sverige. Vi hanterar kollin på 1-25 kg och skickar allt möjligt, från en liten fröpåse till en skördetröska. Tillsammans med andra växtförädlingsarbetare och teamledare förbereder du och sår sortförsök. Du deltar också i skötsel och skörd av våra försök i fält och är med och rensar, analyserar och inventerar utsäde. Vi arbetar manuellt och med maskiner, på fält och inomhus, året runt. Vi odlar också våra grödor i växthus och arbete där kan förekomma. Grödorna vi jobbar med är vete, havre, rågvete, korn, åkerbönor, ärtor, vallgräs, klöver, raps med flera.

Du är delaktig i utveckling av nya arbetsmetoder och tekniska lösningar för att effektivisera växtförädlingen. Du är en del av Förädlingsstationens arbete för en bättre arbetsmiljö.

Du rapporterar till Stationschefen och placeringen är i Svalöv.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Gymnasieutbildning eller motsvarande och talar flytande svenska.
  • Utbildning och/eller erfarenheter inom logistik och/eller de gröna näringarna.
  • B-körkort
  • Truckkort/-vana och betningscertifikat. Om du inte har, så får du det hos oss.

Du är:

  • Duktig på att samarbeta med andra, både i teamet och med andra personer och funktioner inom Växtförädlingen
  • Nyfiken och vill lära dig nya saker
  • Noggrann och ordningsam
  • Van att använda datorn som ett arbetsverktyg
  • Beredd på att lära dig köra traktor och försökströska om du inte redan kan
  • Flexibel och beredd att jobba övertid under högsäsong (framför allt under skörden, men även inför och när vi sår)

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Tjänsten är tillsvidare med tillträde så snart som möjligt. Vi vill att du ska utvecklas och växa hos oss. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 7 oktober 2022. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Stationschef Johanna Ingelasdotter, johanna.ingelasdotter@lantmannen.com.

Vi ser fram emot din ansökan!


Johanna Ingelasdotter