Växtförädlingsarbetare

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

I Lantmännens koncern är det lantbruk som är hjärtat och som utgör vår kärnverksamhet. Med lantbruket som bas har vi kunnat bygga den breda affär som koncernen består av idag. Lantmännen har en helt unik värdekedja där vi tar ansvar från jord till bord varje dag. Division Lantbruks Växtodlingsorganisation söker nu en förädlingsarbetare till Växtförädlingen i Svalöv.

I Svalöv arbetar vi med att ta fram nya sorter av lantbruksgrödor som vallgräs, klöver, åkerbönor, ärtor, vete, havre, rågvete och korn. Varje år har vi 140 ha försök fördelade på drygt 70 000 parceller utlagda på Svalövsgården och vi odlar i 8 000 m2 växthus.

Det här kommer du att göra

Tillsammans med andra växtförädlingsarbetare och teamledare förbereder du sådd, sår, planterar och sköter försöksmaterial i växthus och på fält. Skötsel innebär allt från gödsling till behandling med kemiska bekämpningsmedel, manuell ogräsrensning och korsning. Du skördar, rensar, provtar och analyserar sortförsök och tidiga utsädesförökningar, både manuellt och med maskiner. Allt detta innebär bl.a. både traktor- och tröskkörning. Beroende på säsong sker arbetet både på fält och inomhus.

Du är delaktig i utveckling av nya arbetsmetoder och tekniska lösningar för att effektivisera växtförädlingen. Du är en del av Förädlingsstationens arbete för en bättre arbetsmiljö.

Du rapporterar till Stationschefen och placeringen är i Svalöv.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Gymnasieutbildning eller motsvarande, flytande svenska och goda kunskaper i engelska
  • Utbildning och/eller erfarenheter inom de gröna näringarna
  • B-körkort
  • Gärna traktorvana, truckvana, betnings- och/eller sprutcertifikat

Du är:

  • Noggrann och uppskattar ordning och reda
  • En lagspelare som kan samarbeta med andra personer i din omgivning
  • Plikttrogen och prestigelös
  • Nyfiken och vill lära dig nya saker
  • Van att använda datorn som ett arbetsverktyg
  • Flexibel och beredd att jobba övertid under högsäsong

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Tjänsten är tillsvidare med inledande provanställning och tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du söker till tjänsten online senast den 11 augusti. Urval kommer att ske under v. 32 så skicka din ansökan så snart som möjligt. För slutkandidater kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Stationschef Johanna Ingelasdotter på johanna.ingelasdotter@lantmannen.com.

Vi ser fram emot din ansökan!


Johanna Ingelasdotter