Växtförädlingsarbetare

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Brinner du för maskiner, noggrannhet och precision? Trivs du med att jobba tillsammans med andra? Vill du vara en del av framställningen av nya sorter av lantbruksgrödor? Då har vi ett spännande jobb för dig.

Det här kommer du att göra

Tillsammans med andra växtförädlingsarbetare och teamledare sår, sköter och skördar du sortförsök och tidiga utsädesförökningar, både manuellt och med maskiner. Skötsel innebär allt från gödsling till behandling med kemiska bekämpningsmedel och manuell ogräsrensning. Arbetet sker både på fält och i växthus med grödor som vete, vallgräs, klöver, havre, raps, rågvete, korn, åkerbönor m fl. På vintern arbetar du bl a med rensning, analys av utsäde eller tar hand om maskiner.

Du är delaktig i utveckling av nya arbetsmetoder och tekniska lösningar för att effektivisera växtförädlingen. Du är en del av Förädlingsstationens arbete för en bättre arbetsmiljö.

Du rapporterar till Stationschefen och är placerad i Svalöv.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Gymnasieutbildning eller motsvarande
  • Utbildning och/eller erfarenheter inom de gröna näringarna
  • Intresse för och kunskap om användning av datorer i olika sammanhang
  • B-körkort och traktorvana

Du är:

  • Duktig på att samarbeta med andra, både i teamet och med andra personer och funktioner inom Växtförädlingen
  • Nyfiken och vill lära dig nya saker
  • Noggrann och ordningsam
  • Flexibel och beredd att jobba övertid när så krävs

Vad erbjuder vi dig

Vi vill att du ska utvecklas och växa hos oss. Därför erbjuder vi dig utbildningar – så att du kan bidra till att lösa vår uppgift på bästa sätt. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 25 oktober 2020. Urval sker löpande. Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Stationschef Johanna Ingelasdotter, johanna.ingelasdotter@lantmannen.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist Johanna Olsson på johanna.olsson@lantmannen.com. Vi ser fram emot din ansökan!