Teknisk Chef

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Har du tidigare erfarenhet från produktion eller processindustrin och vill göra positiv skillnad inom livsmedel? Nu söker vi en Teknisk Chef till vår kvarn i Strängnäs som vill vara med på Lantmännen Cerealias fortsatta resa. Här förenar vi ett starkt affärsfokus med ett brinnande intresse för människor i syfte att uppnå vår vision; att bli Nordens ledande livsmedelsföretag.

Det här kommer du att göra

På vår anläggning i Strängnäs producerar vi vete- och rågmjöl för konsument- och grossistmarknaden i Sverige. I rollen som Teknisk Chef kommer du vara ansvarig för underhållet på hela anläggningen samt de yttre områdena som hör till. Ditt ansvar innebär att du kommer se till att all underhållsarbetet sker enligt överenskommen plan med avseende på säkerhet, arbetsmiljö, kvalitet, leverans och kostnad.

I rollen kommer du ha personalansvar för ett team om tre personer som består av underhållsmekaniker. Du ansvarar för att leda och fördela arbetet samt coacha och utveckla medarbetarna. Du arbetar med målsättning och resultatuppföljning och vi förväntar oss att du aktiv arbetar för att motivera och engagera dina medarbetare.

I övrig arbetar du i en roll med flertalet kontaktytor, bland annat mot produktionen i kvarnen, paketering, leverantörer, entreprenörer och el och vattendistribution. Du kommer löpande arbeta med ständiga förbättringar och effektivisering av våra processer och det finns stora möjligheter att vara med och påverka den fortsatta utvecklingen på anläggningen.

Rollen är placerad på kvarnen i Strängnäs och du kommer ingå i den lokala ledningsgruppen för anläggningen. Du rapporterar till Plant Manager Strängnäs.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Minst fem års erfarenhet av att ha arbetat i en liknande roll inom underhåll i produktion eller processindustri. Det är meriterande om du har erfarenhet av underhåll av automatiserade linjer.
 • En akademisk utbildning till högskoleingenjör eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Erfarenhet av att leda personal.
 • Goda tekniska kunskaper och en vana att arbeta med olika maskiner, utrustning och olika underhållssystem.
 • Gärna erfarenhet av att leda projekt samt arbete med ständiga förbättringar i produktionen, med fördel inom lean.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Du är:

 • Kommunikativ och lyhörd till din omgivning. Du kan kommunicera med olika delar av organisationen, på ett tvärfunktionellt plan.
 • En trygg ledare som finner glädje i att samarbeta och hjälpas åt. Du tar gärna tillfället i akt för att sprida energi och arbetsglädje.
 • Driven och bekväm i att ta egna initiativ och beslut.
 • Analytisk med en god förståelse för helheten.
 • Strukturerad i ditt arbete, med en god förmåga att planera.

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi kan erbjuda dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 14 mars 2021. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

De första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Julia Minges, Talent Acquisition Specialist på julia.minges@lantmannen.com .

Vi ser fram emot din ansökan!