Teamledare Sourcing och Logistik Alternativa Råvaror

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Har du tidigare erfarenhet från att arbeta med Supply Chain och trivs i en dynamisk och händelserik miljö? Vill du samtidigt bidra till ett bättre resursutnyttjande och ett mer hållbart samhälle kan det vara dig vi söker. Vi på Lantmännen Agroetanol, Nordens största bioraffinaderi söker nu en Teamlead Sourcing Specialist för att leda arbetet med inköp till våra fabriker och utveckla affären såväl som processer och rutiner.

Det här kommer du att göra

Som Teamlead Sourcing Specialist ansvarar du för inköp av råvaror, i detta fall livsmedelsrester, som sedan vidareförädlas i vår produktion till biodrivmedel. Du kommer att leda ett litet team med ytterligare två inköpare och ansvara för både att driva det operativa inköpsarbetet såväl som utveckla och följa upp nya arbetssätt, processer och strukturer för att nå avdelningens mål.

På Lantmännen Agroetanol i Norrköping raffinerar vi spannmål och livsmedelsrester till bioetanol, proteinrik foderråvara och grön koldioxid till bl.a. dryckesindustrin. Under Recycling-avdelningen finns även två Recycling-hubbar, placerade i Finland och Danmark, som samlar in och bearbetar restprodukterna. När vi sedan vidareförädlar dessa till nya gröna produkter på vår anläggning i Norrköping, skapas ett klimatvärde och kretsloppet sluts.

I rollen som Teamlead Sourcing Specialist kommer du att arbeta i nära samarbete med produktion och systematiskt arbeta för att säkerställa inflödet av restprodukter, där logistik är en viktig del av arbetet. Genom marknadsbevakning och sourcing identifierar du nya potentiella råvaruleverantörer i norra Europa. Du räknar på hela affären vilket inkluderar såväl råvara och produktion som logistiska lösningar. Du förhandlar, tecknar avtal, implementerar samt genomför kontinuerlig uppföljning av kvalitet, leveranser och flöden. Du kommer att arbeta med både befintliga och nya kunder, samt ha ett nära samarbete med våra logistikleverantörer.

Utöver att driva och koordinera det operativa arbetet och leda teamet kommer rollen även innebära att vara med och bidra till den strategiska utvecklingen av avdelningen. Dels genom att få Recycling-affären att växa ännu mer, men även genom att effektivisera och utveckla våra processer och arbetssätt samt säkerställa att lagar och riktlinjer följs.

Recycling-teamet är idag i en expansionsfas och finns på flera marknader med stora visioner om framtiden. Hos oss kommer du att få arbeta i en tempofylld och innovativ miljö som kännetecknas av såväl affärsmässighet som hållbarhetstänk. Du kommer att bli en del av ett dedikerat och engagerat team som också brinner för de framtida möjligheterna samtidigt som du i rollen har stora möjligheter att påverka och lägga en bra struktur inför vår framtida expansion.

Tjänsten är placerad på vårt bioraffinaderi i Norrköping och du rapporterar till Recycling Manager. Eftersom våra kunder och leverantörer såväl som Recycling-teamet är utspridda i Europa kommer tjänsten innebära att du är på resande fot ca 40-60% av din tid, främst inom norra Europa. Du kommer ha möjlighet att lägga upp reseplaneringen själv.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

• Flerårig erfarenhet från inköp av råvaror, försäljning eller supply chain.
• Erfarenhet av ledarskap, antingen som chef, teamlead eller exempelvis projektledare.
• En akademisk examen inom relevant område, som teknik eller logistik.
• Mycket goda kunskaper i engelska och svenska. Om du även har kunskaper inom något ytterligare nordiskt språk är det meriterande.
• Det är meriterande om du har erfarenhet av logistikflöden.

Du är:

• Resultatinriktad med hög drivkraft och strävan efter att uppnå eller överträffa förväntningar.
• Analytisk och problemlösande med en god förmåga att urskilja viktiga detaljer i komplexa sammanhang då du kommer att koordinera mellan olika marknader.
• Relationsskapande och trygg i att navigera i nya kontexter och bygga kontakt med nya kunder, leverantörer och interna stakeholders.
• Självgående och drivande i att säkerställa att arbetssätt och rutiner följs såväl som tar på eget initiativ fram nya rutiner där det saknas.
• Säker i din yrkesroll och arbetsmetodik och levererar med gott resultat inom bestämda deadlines.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Growing together from field to fork!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 22/5 då vi arbetar löpande med de ansökningar som kommer in och därmed kan ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängts ned. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Tester och telefonintervjuer kommer att genomföras löpande under ansökningsperioden och vi planerar att genomföra de första djupintervjuerna strax efter att annonsen stängt ned med reservation för att det kan bli aktuellt tidigare än så.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Lisette Lind, Talent Acquisition Specialist på lisette.lind@lantmannen.com

Vi ser fram emot din ansökan!