Strategisk Inköpare

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Vill du arbeta med strategiskt inköp i en nyutvecklad roll i ett nytt team? Trivs du att arbeta verksamhetsnära och med stor möjlighet att påverka? Vi söker dig som vill bidra till att utveckla Lantmännen Maskins verksamhet, från jord till bord!

Det här kommer du att göra

Som Strategisk Inköpare kommer du att tillhöra ett nyskapat inköpsteam på fyra personer vilket innebär en unik möjlighet att vara med och sätta processer och rutiner för vårt inköpsarbete.

I rollen som Strategisk Inköpare kommer du i huvudsak arbeta med inköp av maskiner och redskap i ett nära samarbete med operativt inköp, produktchefer och servicemarknad. Du kommer ha en koordinerande roll där du ansvarar för våra leverantörsrelationer, vilket innebär att både utveckla befintliga relationer samt att skapa nya. Du säkerställer att vi nyttjar uppdaterade inköpsavtal och deltar vid förhandlingar med leverantörer. Vidare arbetar du med att optimera pris, funktion och kvalitet vid inköp. Du arbetar med förbättringsarbete och tar självständigt fram handlingsplaner. Du ansvarar också för att sätta upp och följa kpi:er och ta action på dessa. Du kommer att arbeta nära våra Produktchefer samt Operativa Inköpare. Sist men inte minst ansvarar du för, eller är delaktig i olika projekt som rör ditt område.

Du rapporterar till Inköpschefen och placering för tjänsten är på Lantmännen Maskins kontor i Malmö. Vissa affärsresor inom Sverige och Europa förekommer i tjänsten.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning, gärna som civilekonom, eller liknande.
  • Erfarenhet av en liknande eller närliggande roll med fokus på direkt strategiskt inköp.
  • God förhandlingsvana och har kunskap om den legala biten kopplat till förhandling och avtal.
  • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Du är:

  • Driven, engagerad och initiativtagande i ditt arbete. På ett lösningsorienterat och pragmatiskt sätt hittar du vägar fram, även i nya situationer. Du är ambitiös, och motiveras av att utvecklas och att lära. Du vågar utmana och ifrågasätta för att utveckla arbetet och verksamheten i rätt riktning.
  • Mycket analytisk med en god förmåga att sätta dig in i nya sammanhang, bearbeta information och dra relevanta affärsmässiga slutsatser, som sedan ligger till grund för dina rekommendationer.
  • Kommunikativ och kan förmedla dina insikter på ett pedagogiskt och övertygande sätt.
  • Duktig på att förstå helheten, vad som skapar värde och vad du behöver leverera för att kunna ge rätt stöd till affären. Detta synsätt gör även att du även identifierar förbättringsmöjligheter.
  • Strukturerad och organiserad, du kan hantera parallella uppgifter och aktiviteter utan att tumma på kvalitén eller missa saker.

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig
Lantmännen är en stor internationell koncern och har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 12/12. Urval sker löpande. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer varav de första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten.

Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acqusition Specialist, Johanna Nyrén på johanna.nyrén@lantmannen.com.

Vi ser fram emot din ansökan!