Sortspecialist, Växtförädlingen

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Nu letar vi efter en sortspecialist på oljeväxter som skall ingå i det team som arbetar med växtförädling av stråsäd och baljväxter. Lantmännen arbetar med stort fokus för att förbättra våra odlade växtslag och som sortspecialist på oljeväxter är du med i början av kedjan från jord till bord. Som en del i teamet är du med och väljer sorter anpassade för jordbruk i hela Sverige och du hjälper till att möta utmaningarna med klimatförändring. Du är med och ser till att Lantmännens säljare har de bästa sorterna att erbjuda våra ägare och kunder.

Det här kommer du att göra

Du kommer arbeta självständigt med att välja ut sorter av oljeväxter, främst höst- och vår-raps för den svenska marknaden. Genom privata och officiella försök väljer du tillsammans med produktrådet vilka sorter som kommer att ingå i Lantmännens sortportfölj. Du kommer att rapportera till chefen för vår sortframställning.

Vidare kommer du självständigt arbeta med alla delar av sortprovningen av oljeväxter alltifrån fältgradering, försöksbesiktning och resultat bearbetning. Du kommer ansvara för slutprovning av vårrapssorter från Lantmännens egen förädling. Du kommer också hålla i kontakter och bygga en relation till våra utländska partners när det gäller in-licensiering av sorter, samt vara delaktig i olika utvecklingsprojekt o oljeväxter.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Grundutbildning inom biologi och lantbruk
  • Talar svenska samt kan behärska engelska i både tal och skrift

Du är:

  • Noggrann och metodisk
  • Innovativ och analytisk
  • Flexibel, engagerad och en lagspelare som ser möjligheter och tar utmaningar som en del av vardagen

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi ger dig möjlighet att utvecklas i en tjänst med stort ansvar. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.
- Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du söker till tjänsten online senast den 15 november. Urval kommer att ske löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Tina Henriksson på telefon 010-556 08 21. Facklig kontaktperson för Naturvetarna är Pernilla Vallenback och hon nås på 010-556 08 13.

Vi se fram emot din ansökan!


Tina Henriksson
010-556 08 21