Senior Driftingenjör

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Vill du arbeta med processutveckling vid ett av världens bästa bioraffinaderier med hög hållbarhetsprestanda? Vill du vara del av ett högkompetent team inom produktion och teknik? Är du intresserad av cirkulär ekonomi i praktiken kan detta vara ditt nästa karriärsteg.

Vår tillväxtresa fortsätter med ett flertal stora investeringar, däribland gröna proteiner. För dig som driftingenjör får du med detta möjligheten att som en del i arbetet driva framtagandet och utvecklingen av vårt storskaliga bioraffinaderi i Norrköping. Missa inte den här möjligheten där du får vara med oss på resan mot framtidens processindustri!

Miljardinvestering gör Lantmännen unikt i norra Europa

Det här kommer du att göra

Som Senior Driftingenjör kommer du tillsammans med andra ingenjörer att ansvara för den dagliga driften och kvalitets- och förbättringsarbetet på vår produktionsanläggning i Norrköping där vi bland annat producerar etanol, proteinfoder samt hanterar alternativa råvaror. I rollen förväntas du stödja och vägleda ingenjörer och operatörer i deras dagliga arbete samt delta i daglig problemlösning. I rollen ges du utrymme för att arbeta med den långsiktiga utvecklingen och planeringen i produktionen samt får möjlighet att driva flertalet förändrings- och förbättringsprojekt.

Vidare så kommer du även arbeta med att optimera produktionen med avseende på volym, kvalitet, miljö och säkerhet, samt ha ett extra fokus på optimering av rörliga kostnader. Du kommer att leda risk- och verksamhetsanalyser och initiera samt leda både kort- samt långsiktiga projekt i verksamheten. Som senior i gruppen förväntas du kunna bidra till att leda den dagliga verksamheten samt stötta och coacha mer juniora kollegor. Du kommer att rapportera till Driftchefen och du erbjuds ett arbete med stort ansvar och frihet med goda möjligheter att utvecklas.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Erfarenhet av att ha arbetat i en liknande roll inom process- eller produktionsindustrin.
 • En teknisk högskole- eller universitetsutbildning, gärna med inriktning mot kemi eller maskin.
 • Erfarenhet av att arbeta strategiskt och gärna med rörliga kostnader.
 • Tidigare arbetat med förbättringsarbete samt processarbete med en god förståelse för samverkan mellan produktkvalitet, processer och maskiner.

 • Goda språkkunskaper i både svenska och engelska.

Du är:

 • En problemlösare som kan anpassa sig till växlande omständigheter.
 • Analytisk och har ett helhetstänk. Du förstår hur olika delar samspelar och den långsiktiga effekten av förändringar och händelser som sker i verksamheten.
 • Trygg i din förmåga och bekväm att agera och ta beslut i en föränderlig miljö.
 • Tydlig och pedagogisk i din kommunikation med olika delar av organisationen.
 • Du trivs i att förmedla information och har inga problem att tala inför grupp.
 • Coachande i din återkoppling mot andra.
 • Energisk och ser positivt på utmaningar och värdet i samarbete för att lösa problem.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, dock senast den 16e december. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och för slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Vi ser fram emot din ansökan!