Projektledare med produktansvar

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Har du tidigare erfarenhet från projekt och förändringsarbete inom bank eller finansverksamhet och vill driva utveckling inom finansieringslösningar, inlåning samt betal- och kreditkort? Vill du samtidigt bidra till ett bättre resursutnyttjande och ett mer hållbart samhälle? Då kan det vara dig vi söker! Till Lantmännen Finans söker vi nu en Projektledare med produktansvar som vill säkerställa att processer och produkter håller god kvalitet gentemot kunder och i förhållande till regelverk.

Det här kommer du att göra
Som Projektledare med produktansvar kommer du att ansvara för att driva utveckling i grundläggande processer inom alla affärsområden ur både ett affärsmässigt, IT-relaterat och processrelaterat perspektiv. Lantmännen Finans erbjuder idag lösningar för finansiering av lantbruks- och entreprenadmaskiner, utgivning av eget betal- och kreditkort, Agrolkortet, samt Kapitalkonto med statlig insättningsgaranti. Kunderna utgörs till stor del av svenska lantbrukare och entreprenadföretag. Rollen som Projektledare med produktansvar är en central position i vår verksamhet och i förlängningen vår affär.

I rollen ansvarar du för att identifiera möjligheter och behov till förändring av produkter och processer och leder projekt brett inom både affär, IT och processutveckling. Du deltar även som resurs i andra förändringaktiviteter som leds av produktansvariga. I rollen ligger även ett produktansvar för inlåning. Det innebär att du är kontaktperson för alla typer av frågor som avser inlåningsprodukterna, både internt och externt när kundtjänst behöver support i komplicerade fall. Du ansvarar för arbetet med anti-penningtvätt, GDPR och andra relevanta regelverk inom inlåningsområdet, samt driver den årliga skatterapporteringen av inlåningskonton. Det innebär även att du samordnar inlåningsforum och är kontaktperson för de inlåningsrelaterade delarna av affärssystemet. Du identifierar även kundbehov och driver förändring inom inlåningsområdet.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm men med anledning av pandemin arbetar vi just nu på distans via digitala verktyg. Du kommer att rapportera till Ekonomichefen för Lantmännen Finans.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Erfarenhet från bank- eller finansverksamhet
 • Erfarenhet av att leda projekt och förändringsarbete
 • Förmåga att koppla eget specialistområde till koncernens övergripande affärsmål och strategi
 • God allmänkunskap om regelverk som påverkar ett finansbolag under tillsyn av finansinspektionen
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • En akademisk utbildning inom ekonomi

Du är:

 • Motivationsskapande med förmågan att engagera och uppnå målsättningar
 • Trygg i att leda projekt där du trivs med att påverka och anpassa din ledarstil efter situation
 • Analytisk med förmågan att bryta ned information effektivt
 • Organiserad och strukturerad då du prioriterar mellan parallella projekt
 • Samarbetsinriktad och delar med dig av kunskap och information inom projekten
 • Säker i din arbetsmetodik och levererar med gott resultat inom bestämda deadlines.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig
Lantmännen Finans AB är Lantmännenkoncernens eget finansbolag. Bolaget är ett kreditmarknadsbolag med auktorisation av Finansinspektionen. Verksamheten ansvarar för finansiering av lantbruks- och entreprenadmaskiner, utgivning av eget betal- och kreditkort, Agrolkortet, samt Kapitalkonto med statlig insättningsgaranti. Kunderna utgörs till stor del av svenska lantbrukare och entreprenadföretag.

Lantmännen Finans är en del av Lantmännen som har en unik internationell bredd. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?
Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 8:onde Augusti. Intervjuer samt återkoppling i processen kommer att ske i början augusti. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

De första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johanna Nyrén, Talent Acquisition Specialist på johanna.nyren@lantmannen.com

Vi ser fram emot din ansökan!