Miljö- och Säkerhetsingenjör

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Brinner du för att utveckla och implementera strukturer och processer inom miljö, arbetsmiljö och säkerhet och har ett sinne för att skapa värde för organisationen? Lantmännen Oats är ett företag som tillverkat havrebaserade ingredienser för nutrition-, hälsa- och kosmetikaindustrin. Vi söker nu en Miljö- och säkerhetsingenjör som kan driva och utveckla verksamhetens systematiska miljö- arbetsmiljö- och säkerhetsarbete.

Det här kommer du att göra

Som Miljö- och säkerhetsingenjör på Lantmännen Oats kommer du att ansvara för verksamhetens miljö, arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Rollen är avgörande för att vi ska nå vår Health and Safety vision till 2030 och för att öka medvetenheten kring miljö-, arbetsmiljö och säkerhetsfrågor inom organisationen.

I din roll ansvarar du för att driva och koordinera frågor inom miljö, arbetsmiljö- och säkerhetsområdet. Du följer löpande upp eventuella avvikelser och arbetar kontinuerligt med förbättringar där du ansvarar för att ta fram och implementera arbetsmetoder, verktyg och instruktioner inom ditt ansvarsområde. Du kommer bland annat att leda verksamhetens arbetsmiljökommitté, genomföra riskbedömningar, grundorsaksanalyser, utredningar och rapporteringar inom ditt ansvarsområde samt säkerställa verksamhetens egenkontrollprogram. Vidare kommer du att utföra och delta i revisioner och vara kontaktperson till myndigheter och andra externa intressenter. Du kommer vara superuser i Lantmännens kemikaliehanteringssystem samt IA-systemet där vi systematiskt arbetar med att rapportera, följa upp och åtgärda händelser.

Som Miljö- och säkerhetsingenjör är du ett viktigt stöd för verksamheten där du genom att involvera både interna och externa intressenter säkerställer att alla delar av organisationen följer och agerar i enlighet med lagar och rutiner. Som expert inom ditt område förväntas du hålla dig uppdaterad på trender och utveckling inom miljö, arbetsmiljö- och säkerhetsområdet och bidra med din kompetens som underlag vid beslut och projekt inom verksamheten. I rollen kan du även komma att vara behjälplig i att genomföra olika former av analyser i verksamhetens labb.

Tjänsten är placerad på vår anläggning i Kimstad och du kommer att rapportera till QEHS Manager.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Flerårig erfarenhet från miljö-, arbetsmiljö-, och säkerhetsarbete.
  • Med fördel erfarenhet av att ha arbetat inom processindustrin.
  • God kunskap om relevanta processer för arbetsmiljö/säkerhet/miljö/hållbarhet och relaterade regelverk.
  • En akademisk examen inom relevant område.

  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Du är:

  • Analytisk och kan med ett objektivt förhållningssätt urskilja viktiga detaljer i komplexa sammanhang.
  • Relationsskapande med en god förmåga till samarbete då arbetet medför många kontakter internt och externt.
  • Självgående och med en god förmåga att arbeta via andra, delegera och ställa krav där det behövs.
  • Säker i din yrkesroll och arbetsmetodik och levererar med gott resultat inom bestämda deadlines.
  • Strategiskt inriktad och har ett övergripande helhetsperspektiv för verksamheten inom ditt område.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig
Lantmännen Oats produktionsanläggning är belägen i Kimstad, söder om Norrköping, och är en del av Lantmännen Biorefineries. I Kimstad förädlar vi havre till betaglukan, protein och inom kort även värmebehandlad havrekärna, genom en rad avancerade processteg.

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 29onde maj. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och för slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

De första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johanna Nyrén, Talent Acquisition Specialist på johanna.nyren@lantmannen.com.

Vi ser fram emot din ansökan!