Market Activation Manager

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Är din passion också att göra positiv skillnad inom livsmedel? Bli en del av Cerealia, där vi tillsammans förenar ett starkt affärsfokus med ett brinnande intresse för människor i syfte att uppnå vår vision; att bli Nordens ledande livsmedelsföretag. Vi är en del av Lantmännen, en stor koncern med verksamhet globalt. Vi inspirerar och lyfter varandra på vägen mot våra mål - och vi vill ha med dig på vår resa!

Nu öppnar vi upp för en spännande möjlighet på Lantmännen Cerealia i rollen som Market Activation Manager till vårt affärsområde för färdigmat med varumärket Gooh! i portföljen.

Färdigmatsverksamheten är ett fristående affärsområde inom Lantmännen och är på en spännande resa som kännetecknas av hög tillväxt och stora affärsmöjligheter. Vår lilla trevliga organisation har som huvuduppgift att utvecklas och driva lönsam tillväxt i en kategori som präglas av hög innovationstakt och ökad konkurrens. Vi söker nu en Market Activation Manager som vill ha roligt på jobbet och som vill bidra varje dag till verksamhetens fortsatta framgång.

Det här kommer du att göra

Som Market Activation Manager för Lantmännen Cerealias färdigmatsverksamhet med varumärket Gooh! i portföljen, har du en mycket central roll där du bidrar till affärsområdets fortsatta utveckling. I nära samarbete med vår försäljningsorganisation kommer du driva marknadspenetrationen parallellt med att utveckla och implementera framtida tillväxtmöjligheter. Du skapar förutsättningar för att driva tillväxt och lönsamhet genom att skapa efterfrågan och uppmärksamhet för varumärke och produktportfölj! Fokus är i butik, men vi vill också fortsätta utveckla aktiveringen utanför butik, i nya kanaler, genom e-handel och nya samarbeten.

Övergripande består rollen av:

 • Att säkerställa best-in-class trade marknadsstrategi och plan som möjliggör att försäljnings-, marknads-, och varumärkesstrategi kommer till liv i all BTL (Below the line) exekvering.

 • Att äga och driva planeringen av aktivitetsplanen (vår ONE-plan)

 • Att ansvara för all BTL aktivering B2C inklusive customer media.

 • Att planera, briefa, beställa och utvärdera verktygslåda och material från kreativ byrå för all BTL.

 • Att vara shopperns röst i RTE och översätta insikter till aktiviteter och förbättringar.

 • Att äga och driva events och sponsorskap, demos i och utanför butik, mässor och pop-up stores.

 • Att initiera och driva marknadsföring i nya säljkanaler och i e-handel.

 • Att vara säljkårens primära kontaktperson och inneha ett brett nätverk inom organisationen och externt.

 • Budget- och resultatansvar. Ansvar för ROI för all aktivering (in-store, events och övriga BTL kanaler)

Tjänsten är placerad i Järna där hela teamet sitter och där vi även har vår produktionsverksamhet. I rollen kommer du att tillhöra affärsområdet och du rapporterar till Marknadschefen för Ready to Eat.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Akademisk utbildning inom ekonomi, marknadsföring eller motsvarande.

 • Erfarenhet från en liknande roll som Activation marketing manager / Trade manager från FMCG

 • Erfarenhet från att driva tillväxt genom ökad marknadspenetration och etablering i nya kanaler/marknader.

 • Erfarenhet från att driva projekt från start till måluppfyllnad.

 • Vana och förmåga att bygga bra arbetsrelationer

 • Vana att arbeta i relevanta marknads- och uppföljningsverktyg samt vanliga IT-program (ex excel)

 • Svenska och engelska i tal och skrift.

Du är:

 • Resultatdriven och strukturerad med ett fokus på att uppnå mål och lösa problem vid behov.

 • Lagspelare som är van att se till helheten men som samtidigt är självgående och initiativtagande.

 • Affärsmässig och har en förmåga att koppla valda strategier och prioriteringar inom verksamheten till den dagliga verksamheten och få strategier att bli verklighet!

 • Nyfiken och kreativ med stort intresse i att driva förändring. Du gillar att röra dig mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter och trivs i en snabbrörlig miljö med korta beslutsvägar.

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag.

Låter detta intressant?

Vi hoppas det! Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Så vänta inte för länge!

Om du har några frågor gällande rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Ann Freudenthal, marknadschef Lantmännen Cerealia / Ready to Eat, rekryterande chef. Vi ser framemot din ansökan!