Laboratorieingenjör

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Nu söker vi förstärkning till Lantmännen Lantbruks team på laboratoriet i Svalöv, Skåne. Drömmer du om en tjänst du får vara med och ta ansvar från jord till bord och har erfarenhet som laboratorieingenjör och metodutveckling? Då kan det vara just dig vi söker!

Det här kommer du att göra

Lantmännens växtförädling använder NIR/NIT och bildanalysinstrumentering av fabrikat från tillverkare som t.ex. C-Grain, Zeiss, Bruker, FOSS, Videometer och Perten, för att mäta sammansättning och kvalité i spannmål och oljeväxter. Tekniken i de olika instrumenten används för att ta fram och validera metodik åt de olika förädlingsprogrammen. Ditt uppdrag blir att på bästa sätt manövrera i datamängder från instrumenten och vaska fram bästa möjliga samband med olika typer av referensdata. Utfallet skall sedan baxas hela vägen till färdig applikation. Du förväntas också kvalitetssäkra mätvärden som tas fram med instrumenten över tid genom standardisering och löpande övervakning.

I ditt ansvar ingår också att vidareutveckla befintliga kalibreringar/modeller/applikationer. Gärna i enlighet med systematik liknande ISO 12099. Till hjälp att utföra uppdraget finns bl.a. av mjukvaror som Unscrambler, WinISI och OPUS. Våra instrument befinner sig både on-site på laboratoriet men också på tröskor/skördare, försöksstationer och andra enheter inom kooperationen. Du kommer att vara en del av laboratoriets team i Svalöv bestående av 10 kollegor. I rollen ingår också att interagera med andra förädlingsinstanser och Lantmännenenheter för att uppnå bästa möjliga resultat.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Erfarenhet av att med ändamålsenlig mjukvara och tränat öga upptäcka användbar kvalitativ information och kvantitativa samband i större datamängder av olika ursprung.
  • En grundläggande förståelse avseende multivariat statistik.
  • Erfarenhet av foder- eller spannmålsanalys i praktiken.
  • Kunskap om hur kvalitetssäkring av framtagna mätvärden med indirekt metodik bedrivs.
  • Intresse och erfarenhet av analysinstruments funktionalitet inklusive förståelse för informationsflöden till LIMS eller andra system.

Du är:

  • I stora delar självgående gällande utveckling och kvalitetssäkring.
  • Beredd på att med kort varsel snabbt lösa instrument eller modellrelaterade problem som kan uppstå på distans eller on-site.
  • Pedagogisk och kan på svenska utbilda kollegor på olika nivå i handhavande av utvecklade koncept både on-site och på distans.
  • Nyfiken på olika instrument och tekniker och undersöker gärna nya infallsvinklar på frågeställningar ensam eller tillsammans med kollegor.
  • Ödmjuk och vill tillsammans med Lantmännens växtförädling vara en del av lösningen avseende några av vår tids största utmaningar.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Du är placerad i Svalöv och rapporterar till Laboratoriechefen.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 7/2. Urval sker löpande. Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Rikard Westbom på 010-5560374 eller rikard.westbom@lantmannen.se. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist Johanna Olsson på johanna.olsson@lantmannen.se. Vi ser fram emot din ansökan!

Sökord: NIR, NIT, växtförädling, bildanalys, spektroskopi, MSI, PCA, multivariat analys, Unscrambler, WinISI, OPUS, foderanalys, spannmålsanalys, oljeväxter, cerealier, ISO12099, ISO17025, cereals