Kvalitetsingenjör Foder & Livsmedel

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Lantmännen Biorefineries är en innovationsdriven organisation som ständigt söker nya lösningar som leder fram till en grönare framtid. Vi är drivna, passionerade och nyfikna. Tillsammans med oss får du möjligheten att påverka och skapa lösningar för ett mer hållbart samhälle.

Har du tidigare erfarenhet från foder/livsmedelsindustrin och brinner för kvalitetssäkring av produktionen? Vill du samtidigt bidra till ett mer klimatsmart samhälle och arbeta i en innovativ miljö i framkant, då kan det vara dig vi söker!

Det här kommer du att göra

På vår anläggning i Norrköping producerar vi bioetanol, foder och gluten. I rollen som Kvalitetsingenjör Foder & Livsmedel kommer du vara del av ett team och arbeta specialiserat mot produktionen av foder och gluten. Du kommer i rollen leda HACCP-arbetet och arbeta med produktsäkerhet och andra kvalitetsfrågor kopplade till produkterna. Du samordnar kvalitetssäkerhetsarbete i syfte att säkerställa säkerheten och kvaliteten i fodret och glutenet vi producerar. Detta innebär ett brett arbete med att sätta upp, utveckla och förankra rutiner och instruktioner för att säkerställa att vi uppfyller kraven gällande lagstiftning och i enlighet med kvalitetsledningssystem. Du kommer också bedöma nya råvaror och insatsvaror samt vara delaktig i implementering av nya foder- och livsmedelsprodukter.

Rollen innebär flertalet kontaktytor, såväl interna som externa. De interna innefattar främst produktionen men även ex marknad-, sälj- och inköpsorganisationen. De externa kontaktytorna utgörs bland annat av certifieringsorgan, myndigheter samt branschorganisationer. Du kommer löpande arbeta med att följa upp eventuella avvikelser och kontinuerligt arbeta med förbättringar rörande våra produkter, råvaror och processer. Du arbetar aktivt med riskanalyser, grundorsaksanalyser, rapporteringar, provtagningsprogram, utbildning och kommer även deltaga i interna och externa projekt vid sidan om det dagliga arbetet. I rollen igår även att vara internrevisor.

Du kommer ingå i QEHS-teamet där ni är sex teammedlemmar med olika specialistkunskaper. Du kommer rapportera till QEHS Manager i Norrköping.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • En relevant högskole- eller universitetsexamen inom kemi, mikrobiologi, livsmedelsteknik, agronomi eller liknande.
 • Flera års erfarenhet av kvalitetsarbete med inriktning mot foder, livsmedel eller annan liknande bransch.
 • God kännedom om HACCP. Kunskaper inom relevanta ledningssystem är meriterande.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

  Du är:

  • Relationsbyggande med en vilja att samarbeta och förstå helheten.
  • Självgående och trygg i din förmåga att kunna fatta beslut och agera kravställande mot organisationen.
  • Kommunikativ och har en förmåga att agera rådgivare där du förmedlar information till andra på ett pedagogiskt sätt.
  • Strukturerad och noggrann i ditt arbete, med en god förmåga att planera.

   Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

   Vad vi erbjuder dig

   En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

   "- Together we reimagine the world of grain"

   Låter det intressant?

   Vi hoppas det! Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer. Som slutkandidat kommer det att genomföras alkohol- och drogtest via vår leverantör för företagshälsovård samt en bakgrundskontroll via ToFindOut.

   Vi ser fram emot din ansökan!