Kreditchef

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Lantmännen Finans AB är Lantmännenkoncernens eget finansbolag. Bolaget är ett kreditmarknadsbolag med auktorisation av Finansinspektionen. Verksamheten ansvarar för finansiering av lantbruks- och entreprenadmaskiner, utgivning av eget betal- och kreditkort, Agrolkortet, samt Kapitalkonto med statlig insättningsgaranti. Kunderna utgörs till stor del av svenska lantbrukare och entreprenadföretag. Lantmännen Finans AB har 15 anställda och sitter i moderna lokaler i centrala Stockholm på Lantmännens huvudkontor.

Vi söker dig med ett brinnande intresse för krediter utifrån både kund-, affärs- och riskperspektiv till tjänsten som kreditchef hos Lantmännen Finans AB. Tjänsten är placerad i Stockholm och du rapporterar direkt till bolagets VD.

Det här kommer du att göra

I rollen som kreditchef ansvarar du för, och deltar operativt i, den dagliga kreditbeviljningsprocessen samtidigt som du utvecklar och driver organisationens kreditarbete. Du säkerställer att företagets kreditpolicy och kreditinstruktioner är heltäckande och tillämpas fullt ut för samtliga kreditlösningar. Vidare ansvarar du för att avdelningen har kapacitet och kompetens att hantera inkomna ärenden med effektivitet och kvalitet, vilket görs i dialog med försäljningsavdelningen. Du leder ett team bestående av 5 medarbetare och dessutom ingår du i ledningsgruppen


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Minst åtta års erfarenhet inom kreditområdet från olika roller inom bank och finans, gärna inom leasing och avbetalning.
 • En akademisk examen in om ekonomi, finans eller liknande.
 • Dokumenterad chefserfarenhet.
 • Tidigare erfarenhet av effektivisering och automatisering av processer. Vi befinner oss i en expansiv fas där stort fokus ligger på förbättringsarbete.
 • Erfarenhet från finansieringslösningar för lantbrukskunder är meriterande.
 • Mycket goda kunskaper i Microsoft Office-paketet.
 • Flytande i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

Du är:

 • En skicklig affärsutvecklare som både har förmåga att se helheten samt kan dyka ner i detaljer när så behövs.
 • Noggrann, strukturerad och förmåga att se till förbättringar och driva arbetet framåt på ett effektivt sätt.
 • En ledare med förmåga att se och utveckla dina medarbetare.
 • Skicklig på att kommunicera och anpassa ditt budskap efter mottagare.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 5e december 2021. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

De första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johanna Nyrén, Talent Acquisition Specialist på johanna.nyren@lantmannen.com

Vi ser fram emot din ansökan!