Key Account Manager - Foodservice

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Vi söker en Key Account Manager som vill vara med och utveckla våra affärer, produkter och koncept. Är du dessutom en person som trivs med att skapa och bygga starka relationer och samarbeten, oavsett om de äger rum vid förhandlingsbordet eller i ett referenskök? Då kan det vara dig vi söker som ska hjälpa oss att ta oss till nästa nivå!

Nu letar vi på Lantmännen Cerealia efter en Key Account Manager med ansvar för Riks- och kedjekunder samt trafiknära restauranger & Convenience, med placering på vårt Stockholmskontor. Detta är en tillsvidareanställning.

Du kommer att arbeta med marknadsledande och hållbara produkter såsom Kungsörnen, AXA, GoGreen och Nordmills inom kategorier som bakning, frukost och grönt ätande. Du erbjuds på så vis en utmanande säljroll med stort eget ansvar i ett dynamiskt företag. Foodservice-teamet som du kommer att ingå i, är ett sammansvetsat och engagerat team med mycket kunskap, driv och värme. Tillsammans arbetar vi som ett lag.

Det här kommer du att göra

Som KAM Foodservice ansvarar du för att utveckla vårt avtalssortiment hos dina kunder, sälja in nya produkter och koncept samt bidra till implementering av dessa inom kedjan. Du ansvarar vidare för vår volym- och lönsamhetsutveckling på kunderna och fångar upp nya möjligheter och idéer för kategorierna framåt. Kunderna du kommer att ansvara för är Riks-och kedjekunder inom restaurang, Hotell & Restaurang, trafiknära restauranger & Convenience.

Du spelar en viktig roll i att löpande utveckla kundrelationerna och bredda kontaktytan inom kedjorna likväl som att samarbeta bra med övriga avdelningar inom Cerealia. I rollen kommer du att agera som en affärspartner i förhandlingarna där du förenar Cerealias strategier och mål med kundens, för att optimera en god affär och gott samarbete som jackar in i varandra. Eftersom våra produkter är livsmedel så behöver du kunna känna dig lika bekväm i en årlig avtalsförhandling som i köket hos en av våra kunder.

Du kommer att rapportera till Affärschef Peter Onsfalk Sverige. Resor och övernattningar förekommer i tjänsten då dina kunder finns över hela landet, men med god planering har du möjlighet att påverka din kalender så att det passar din vardag.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Minimum gymnasial utbildning. Meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom försäljning/business.
 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom försäljning
 • Tidigare dokumenterade goda resultat av försäljning eller från kundsidan inom Foodservice
 • Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift då du kommer att kommunicera på dessa språk i arbetet
 • B-körkort
 • Resvana då du kommer att resa i arbetet, med övernattningar inkluderat

Du är:

 • Affärsmässig och resultatorienterad - Du har förmågan att förstå Cerealias strategier, mål och processer och hur dessa ska användas och tillämpas i kunddialoger för att skapa samarbeten som ger stort värde för båda parter. På så vis har du ett ihärdigt sätt att nå dina mål genom välgenomtänkta samarbeten.
 • Strukturerad och självständig - Du är duktig på att planera och prioritera i ditt arbete och kan fatta beslut självständigt.
 • Kommunikativ - Du är en duktig kommunikatör både muntligt och i skrift och har förmågan att kunna inspirera och engagera din omgivning och dina kunder.

 • Relationsbyggare - Du är duktig på att skapa och etablera goda och starka långsiktiga relationer. Du har dessutom förmågan att snabbt skapa ett förtroende.

 • Initiativtagande och lösningsorienterad - Du är modig i ditt sätt att både utmana kunder likväl som att komma med nya idéer och koncept som kan leda till bland annat kampanjer. Du är vidare en person som ständigt ser lösningar i vardagen.

 • Positiv och laganda - Du är en positiv person som sprider glädje och energi och där du är en naturlig lagspelare i ditt sätt att vara och arbeta på.

 • Genuint intresserad av försäljning, kundvård och mat.

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för rollen.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter detta intressant?

Vi hoppas det! Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Så vänta inte för länge!

Om du har några frågor gällande rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Vi ser framemot din ansökan!