Item Master Data Steward, Lantmännen Cerealia

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Är din passion också att göra positiv skillnad inom livsmedel? Bli en del av Cerealia, där vi tillsammans förenar ett starkt affärsfokus med ett brinnande intresse för människor i syfte att uppnå vår vision; att bli Nordens ledande livsmedelsföretag. Vi är en del av Lantmännen, en stor koncern med verksamhet globalt. Vi inspirerar och lyfter varandra på vägen mot våra mål - och vi vill ha med dig på vår resa!

Älskar du när bitarna faller på plats? Gillar du utmaningen i att utveckla system och arbetsmetodik för att beskriva en komplex verklighet på ett sätt som skapar effektivitet och enkelhet i en stor organisation?

Vi erbjuder ett omväxlande och mångfacetterat arbete som Item Master Data Steward, där du har en ”spindeln-i-nätet-roll” för vår artikelgrunddata i ERP-system och integrerade system. Du är en del av Cerealias Supply Chain med Norden som ditt arbetsfält och är med och driver och leder processutveckling inom grunddata tillsammans med kollegor i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Du är placerad i Malmö och rapporterar till Supply Chains utvecklingschef. Tjänsten är ett vikariat med tillsättning omgående och avslut i september 2022.

Arbetsuppgifter

Som Item Master Data Steward gör du skillnad för Cerealia genom att säkerställa struktur och arbetsprocesser för vår artikelgrunddata. Detta sker både genom operativt arbete med uppstart, underhåll och avveckling av artiklar i systemen och genom att identifiera förbättringspotentialer och lösningar. Du är superuser i vårt affärssystem M3.

Korrekt grunddata är en förutsättning för effektiva varuflöden och påverkar alla steg i kedjan från produktidé till levererad vara, så ditt arbete sätter dig i centrum för vår vardag. Du kommer med din expertis att stötta kollegor från många olika delar av verksamheten i syfte att skapa en sömlös hantering av våra artiklar.

Cerealia arbetar mot verklig processorientering och vill alltid göra morgondagen bättre än igår. Du kommer att driva denna utveckling för dina områden som processexpert i forum för process- och systemutveckling, där du ser till att förbättringar blir en del av vardagen. Detta gör du t ex genom att författa processbeskrivningar och instruktioner och utbilda dina kollegor.

Du kommer också att delta i daglig problemlösning. Därför tror vi att du trivs med att ha ”fingrarna i jorden” och bidra till varje dags leveranser. Vi tror också att du är inriktad på att ständigt förbättra vårt arbetssätt och hitta långsiktiga lösningar på problem.


Vi ser att du:

  • Har minst 2 års arbetslivserfarenhet där du skaffat dig goda kunskaper om artikeldata, gärna från demand/supply planning, produktion eller relaterad verksamhet
  • Har mycket goda kunskaper om affärssystem där kunskap och färdighet i M3 är särskilt meriterande
  • Har erfarenhet från att delta i eller leda processutvecklingsarbete/systematiskt förbättringsarbete
  • Har mycket goda kunskaper i Excel
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt har god förståelse i övriga skandinaviska språk

Som person är du framför allt strukturerad och noggrann och motiveras av att skapa robusta system som arbetar för verksamheten. Du har en utbildande gen och delar gärna med dig av din kunskap. Du är ansvarstagande med framträdande helhetssyn och förmåga att skilja det lilla från det stora.

I övrigt är du:

  • Serviceinriktad
  • Intresserad av att både arbeta med längre förbättringsinitiativ och leverera i det dagliga
  • Förtroendeingivande med en vilja och förmåga att inspirera och påverka andra

  • Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter detta intressant?

Vi hoppas det! Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Så vänta inte för länge!

Om du har några frågor gällande rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Daniel Simmons, +46 10 556 25 07. Vi ser fram emot din ansökan!


Daniel Simmons
+46 10 556 25 07