IT-Ansvarig

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Har du erfarenhet av IT ur ett tekniskt perspektiv och vill bidra till hållbara energilösningar? Då kanske det är dig vi letar efter! Vi på Lantmännen Biorefineries söker nu en IT-ansvarig till våra produktionsanläggningar i Norrköping och Lidköping. Här får du en spännande resa hos en av Sveriges främsta producenter av bioenergi, där din roll som IT-ansvarig av avgörande betydelse.

Det här kommer du att göra

I din position kommer du att ha ett brett och varierat ansvar för den lokala IT-driften på våra produktionsenheter. Dina ansvarsområden kommer inkludera hantering och administration av all lokal IT-utrustning, från inköp till avveckling. Dessutom kommer du att samordna och ansvara för de lokala applikationssystemen inom Biorefineries.

Din roll kommer även att omfatta verifiering av prestanda för lokala verksamhetssystem och applikationer. Du kommer att spela en viktig roll när det gäller att se till att programvara är kompatibel med vår tekniska IT-miljö. Du kommer även att vara involverad i urvalsprocessen i samband med upphandling av nya applikationer samt samarbeta med leverantörer och verksamheten vid installation och uppgradering.

Övervakning och felsökning av servrar, nätverksanslutningar och annan IT-utrustning inom det lokala nätverket på anläggningarna kommer att vara en central del av din roll. Du kommer att vara ansvarig för att administrera behörigheter till lokala IT-system i enlighet med Lantmännens IT-säkerhetsföreskrifter och riktlinjer inom ditt ansvarsområde för att säkerställa IT- och informationssäkerhet.

Utöver dessa ansvarsområden kommer du i det operativa arbetet att vara en viktig länk mellan verksamheten och externa leverantörer samt central IT på Lantmännen. Att kontinuerligt utveckla administrativa rutiner och processer inom ditt ansvarsområde kommer att vara en kontinuerlig uppgift för att säkerställa en smidig och effektiv IT-drift inom Biorefineries.

Du kommer att vara IT-ansvarig för våra anläggningar i Norrköping (placeringsort) och Lidköping. Du kommer att rapportera till IT-chef på Biorefineries.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Erfarenhet av IT ur ett tekniskt perspektiv; exempelvis installation, övervakning och support.
  • Kunskap om IT, både inom hårdvara och mjukvara.
  • Erfarenhet av arbete med IT i samarbete med verksamhet, IT-leverantörer och andra intressenter.
  • En högre utbildning, företrädesvis inom teknik eller liknande område.
  • Goda kunskaper i både svenska och engelska, tal och skrift.
  • Erfarenhet inom processindustri är meriterande.

Du är:

  • Relationsbyggande, och kan bygga och underhålla relationer och har förmågan att samarbeta med kollegor, kunder och leverantörer.
  • Lösningsorienterad, och har en stark förmåga att identifiera och implementera effektiva lösningar på problem och utmaningar.
  • Noggrann, är uppmärksam på detaljer och säkerställer att arbete utförs noggrant och korrekt.
  • Förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt, du är van att balansera och prioritera olika uppgifter och projekt.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 1/12 då vi arbetar löpande med de ansökningar som kommer in och därmed kan ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängts ned. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Tester och telefonintervjuer kommer att genomföras löpande under ansökningsperioden och den första djupintervjun för de kandidater som går vidare kommer att genomföras via Teams.

Vi planerar att genomföra de första djupintervjuerna strax efter att annonsen stängt ned med reservation för att det kan bli aktuellt tidigare än så.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Matilda Olbin, Talent Acquisition Specialist på matilda.olbin@lantmannen.com

Vi ser fram emot din ansökan!