HR Business Partner

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Har du tidigare erfarenhet av rollen som HR Business Partner och motiveras av att utveckla och driva HR-arbete operativt såväl som i utvecklingsprojekt? Vi söker nu två HR Business Partners till vårt HR team på Lantmännen Maskin. Maskin tillhör Division Lantbruk, och är en viktig del av Lantmännens värdekedja där vi tillsammans tar ansvar från jord till bord. Vi söker dig som har, precis som vi – Business in mind & People at heart!

Det här kommer du att göra

Det finns ett flertal affärsområden inom Lantmännen Maskin och som HR Business Partner kommer ditt huvudsakliga fokus vara att stötta några av dessa. Utöver det kommer du att få ansvar för ett antal av våra övergripande processer. Då vi just nu söker två personer, ser vi framför oss att en av er med stort engagemang kommer att driva våra processer kopplat till arbetsmiljö. Du kommer få vara med och driva en koncernövergripande satsning som genom olika initiativ ska främja vår kulturresa med fokus på hälsa och säkerhet och omtanke om varandra. Vår vision är “ I-You-We, Healthy & Safe –​​​​​​​ Every day”.

Den andra personen kommer att få ett övergripande ansvar för att driva vår lönerevision samt vår viktiga kompetens- och ledarförsörjningsprocess. Även här arbetar vi i vissa sammanhang koncernövergripande genom olika forum och insatser.

Båda rollerna är, utöver ovan, en traditionell HR Business Partner roll som innebär allt från arbetsrättsliga frågor och talent management, till ledar- och organisationsutveckling, personalärenden och rekrytering. Du är en viktig partner till våra chefer som du stöttar, coachar och utmanar för att utveckla ledarskapet, verksamheten och därmed också våra affärer. Du sitter med i ett affärsområdes ledningsgrupp.

Du tillhör ett professionellt, roligt och ödmjukt team med HR chef, HR Business Partners och HR-administratör. Vi värnar om varandra och att varje individ får lov att vara sig själv. Vi delar med oss av vår kunskap och hjälper varandra lyckas!


Det här behöver du för att lyckas och trivas:

Du har

  • Erfarenhet från en liknande roll, gärna från ett större bolag/koncern
  • Relevant universitetsutbildning inom HR eller närliggande område
  • Erfarenhet av att driva processer inom arbetsmiljöområdet och/eller ledarförsörjning och kompetensförsörjning
  • Gärna kunskap inom talent management, arbetsrätt samt ledar- och organisationsutveckling
  • Goda kunskaper både skriftligt och muntligt i såväl svenska som engelska

Du är

  • Affärsmässig och har förmågan att koppla valda strategier och prioriteringar inom verksamheten till den dagliga verksamheten
  • Flexibel och uppskattar en föränderlig och tempofylld miljö
  • Självgående, initiativtagande och bekväm med att ta egna beslut
  • Prestigelös och ödmjuk. Vi har en vänlig och öppen kultur på Lantmännen som vi är väldigt stolta över.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Du är placerad i Malmö och rapporterar till HR chef på Lantmännen Maskin.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 4/12. Urval sker löpande. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta acting Talent Acquistion Manager, Johanna Leijon på johanna.leijon@lantmannen.com. Vi ser fram emot din ansökan!