Hållbarhetsingenjör

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats
Plats

Söker du din nästa utmaning inom hållbarhet och vill arbeta i en flexibel roll med fokus på klimatprestanda samt LCA? Vill du samtidigt bidra till ett mer klimatsmart samhälle och arbeta i en innovativ miljö i framkant? Då kan rollen som Hållbarhetsingenjör hos oss på Lantmännen Biorefineries vara rätt för dig. Vi är Nordens största bioraffinaderi, har en hög hållbarhetsprofil och är en viktig aktör i klimatomställningen. Hos oss gör du skillnad på riktigt - från jord till bord.

Det här kommer du att göra
Som Hållbarhetsingenjör på Lantmännen Biorefineries arbetar du med klimatberäkningar, riskanalyser och uppföljning för att säkra efterlevnad av hållbarhetsstandard samt lagstiftning. Du hanterar löpande uppgifter och rapportering inom ditt område och sammanfattar samt drar slutsatser av statistik, rapporterings- och undersökningsresultat.

I rollen kommer du att ha ett nära samarbete med organisationen avseende bedömning av nya råvaror, stöd vid revisioner och frågor kring massbalans. Du arbetar med utveckling av ledningssystemet och stöttar organisationen i dessa frågor. I din roll följer du även löpande upp eventuella avvikelser och medverkar i daglig problemlösning tillsammans med våra avdelningar. Du kommer du även att ingå i olika förbättrings- och utvecklingsprojekt. Kontakt med externa intressenter som myndigheter, organisationer och kunder kan förekomma i tjänsten.

Du är placerad på någon av våra produktionssiter i Norrköping eller Lidköping utifrån önskemål. Du rapporterar till QEGS Manager Norrköping och ingår i QEHS-teamet bestående av ingenjörer med olika inriktningar. Tillsammans är vi ett stöd för hela verksamheten och säkerställer att vår produktion samt verksamhet bedrivs i enlighet med gällande lagstiftning och standarder. I tjänsten ingår resor mellan våra olika produktionssiter både inom Sverige och Europa.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen inom miljö, klimat, energi, kemi alternativt likvärdig dokumenterad kunskap och arbetslivserfarenhet
  • Vana att läsa lagtexter och standarder
  • Vana att utveckla och förvalta ledningssystem

  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

  • Med fördel ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Praktisk erfarenhet från processindustrin är meriterande.

Du är:

  • Driven, självgående och trygg i din förmåga att fatta beslut samt agera kravställande mot organisationen.
  • Analytisk och lösningsfokuserad med en god förståelse för helheten.
  • Noggrann och strukturerad i ditt arbete.
  • Kommunikativ, med en god förmåga att agera rådgivare där du förmedlar information till andra på ett pedagogiskt sätt.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast fredag den 7/4. Urval sker löpande. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer. Som slutkandidat kommer det att genomföras alkohol- och drogtest via vår leverantör för företagshälsovård samt en bakgrundskontroll via ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist Malin Johansson, malin.x.johansson@lantmannen.com. Vi ser fram emot din ansökan!