Finance Business Partner

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Är din passion också att göra positiv skillnad inom livsmedel? Bli en del av Cerealia, där vi tillsammans förenar ett starkt affärsfokus med ett brinnande intresse för människor i syfte att uppnå vår vision; att bli Nordens ledande livsmedelsföretag. Vi är en del av Lantmännen, en stor koncern med verksamhet globalt. Vi inspirerar och lyfter varandra på vägen mot våra mål - och vi vill ha med dig på vår resa!

Nu öppnar vi upp för en spännande möjlighet på Lantmännen Cerealia i rollen som Finance Business Partner till vårt Affärsområde för färdigmat i Järna.

Färdigmatsverksamheten är ett fristående affärsområde inom Lantmännen och är på en spännande resa som kännetecknas av hög tillväxt och stora effektiviseringsmöjligheter. Organisationen har som huvuduppgift att driva tillväxt och lönsamhet i en kategori som präglas av hög innovationstakt och ökad konkurrens där vi nu söker en Finance Business Partner som vill bidra till verksamhetens fortsatta tillväxt och framgång.

Placeringsort är Järna och där vi även har vår produktionsverksamhet.

Det här kommer du att göra
Som Finance Business Partner för Lantmännen Cerealias färdigmatsverksamhet med varumärket Gooh! i portföljen, har du en central roll där du bidrar till affärsområdets fortsatta utveckling. Du kommer vara högst delaktig i arbetet med att driva tillväxt och lönsamhet. Du kommer arbeta med allt från portföljanalyser till business case parallellt med att stötta den operativa verksamheten i finansiell uppföljning och analys. Utöver detta ingår även att stötta andra tillväxtområden inom Cerealia ex. Green Eating och Inovation.

Du är drivande i förbättringsarbete och standardisering i syfte att utveckla affären i ett nära samarbete med Affärsområdeschefen och övriga funktionschefer. Du arbetar verksamhetsnära som både stöd och kravställare till Försäljning, Marknad, Produktion och Inköp i finansiella frågor kopplat till effektivisering och tillväxt.

Förutom ett nära samarbete med alla funktioner inom RTE har du flera andra kontaktytor med Cerealia Finance och du kommer även arbeta med en del centrala projekt kopplat till affärsutveckling och tillväxt. Rollen är mycket bred och verksamhetsnära och innefattar en kombination mellan en helhetsbild av verksamheten såväl som ett verksamhetsnära perspektiv.

Du kommer vara en aktiv deltagare i ledningsgruppen och förväntas vara med och driva affären i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut. Du ingår i ledningsgruppen för Affärsområdet och rapporterar till Affärsområdeschefen.

Övergripande består rollen av:

 • Månads- och årsbokslut inklusive balansavstämningar.

 • Analys av resultat samt uppföljning av mål kopplat till affärsplan.

 • Identifiera och föreslå aktiviteter och åtgärder som ökar företagets effektivitet och lönsamhet.

 • Tillsammans med verksamheten driva produktivitetsförbättringar.

 • Medverka vid framtagning och uppföljning av produktkalkyler, portföljanalyser, Business Cases och andra relevanta ekonomiska underlag.

 • Budget- och prognosarbete.

 • Driva och medverka i olika projekt för att utveckla och effektivisera affären liksom säkerställa implementering av processer och rutiner.

 • Ad-hoc analyser för att stötta affärsområdeschef och funktionschefer.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Akademisk utbildning som Civilekonom eller motsvarande.

 • Gedigen erfarenhet av verksamhetsnära Business Controlling.

 • Erfarenhet från att driva kommersiell tillväxt och förvärv i kombination med operationell controlling.

 • Erfarenhet från produktion/tillverkande företag är meriterande liksom erfarenhet av LEAN.

 • Svenska och engelska i tal och skrift.

 • Erfarenhet av att arbeta med och bidra i processförbättringar.

 • Erfarenhet från ledningsgruppsarbete är meriterande.

 • Erfarenhet av affärssystemet M3 är meriterande.

Du är:

 • Affärsmässig och har en förmåga att koppla valda strategier och prioriteringar inom verksamheten till den dagliga verksamheten.

 • Proaktiv och har lätt för att identifiera förbättringsområden.

 • Analytisk med förmågan att se orsakerna till problem och föreslå realistiska lösningar för att åtgärda dessa

 • Resultatdriven med god förmåga att snabbt skifta prioritering vid behov då du kommer arbeta i en föränderlig miljö.

 • Lagspelare som är van att se till helheten men som samtidigt är självgående och initiativtagande.

 • Nyfiken, prestigelös och ödmjuk med stort intresse i att driva förändring. Du gillar att röra dig mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter.

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig
Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter detta intressant?
Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 8 augusti 2021. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

De första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johanna Nyrén, Talent Acquisition Specialist på johanna.nyren@lantmannen.com .

Vi ser fram emot din ansökan!