Ekonomiadministratör

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag

Har du tidigare erfarenhet från att arbeta med kundfakturering i en internationell miljö och grundläggande redovisning och trivs på en dynamisk och händelserik arbetsplats? Vill du samtidigt bidra till ett bättre resursutnyttjande och ett mer hållbart samhälle, då kan det vara dig vi söker! Till Lantmännen Biorefineries söker vi nu en Ekonomiadministratör som tillsammans med ekonomiteamet vill utveckla organisationen inom back-office.

Vår tillväxtresa fortsätter med nya investeringar i gröna proteiner. Du kan läsa mer här: Miljardinvestering gör Lantmännen unikt i norra Europa

Det här kommer du att göra

I rollen som Ekonomiadministratör arbetar du med kundreskontra med fokus på kontroller och fakturering samt säkringsredovisning. Lantmännen Biorefineries består idag av Agroetanol i Norrköping, Reppe i Lidköping, Oats i Kimstad samt ett antal mindre bolag. Tillsammans är vi den största nationella producenten av spannmålsbaserad etanol samt en av de största tillverkarna av dryckessprit, foder och livsmedelsingredienser.

I rollen som Ekonomiadministratör är du tillsammans med din närmsta kollega ansvarig för att sköta faktureringen samt säkerställa korrekthet kring moms och punktskatter. För att tillförsäkra riktigheten av data i processerna jobbar du nära säljare och logistikavdelning med syftet att bland annat kontrollera regelefterlevnad. Du kommer även ha mycket externa kundkontakter. Du arbetar även med bankgarantier i syfte att minimera kundförluster. Du dokumenterar och följer upp finansiella säkringar och arbetar nära våra handlare inom olika kategorier. En mindre del av rollen innebär viss kontorsadministration och posthantering.

Vi är mitt upp i en större förändringsresa inom Biorefineries där vi både inför ett nytt affärssystem och utvecklar organisationen. Det innebär att du får en omväxlande vardag där rollen kan komma att utvecklas över tid.

Tjänsten är placerad i Norrköping. I rollen kommer du att tillhöra Back-office/ekonomiavdelningen på Lantmännen Biorefineries och du rapporterar till Finance Director.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Grundläggande kunskaper inom redovisning
 • Goda kunskaper inom moms och punktskatter
 • Gedigen erfarenhet från fakturering, gärna i producerande företag
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av större ERP-system. Har du erfarenhet av M3 är det meriterande
 • Erfarenhet från säkringsredovisning inom valutahandel är meriterande
 • Goda kunskaper i Officepaketet och Excel

Du är:

 • Organiserad och strukturerad där du har ett öga för detaljer.
 • Stresstålig där du är lugn och trygg även vid förändringar.
 • Pålitlig och levererar konsekvent enligt överenskomna målsättningar och förväntningar.
 • Teamorienterad där du delar med dig av information och kunskap inom gruppen.
 • Flexibel där du är öppen för förändring och omväxling.
 • Relationsskapande där du med lätthet bygger relationer med andra avdelningar och funktioner.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

De första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Vi ser fram emot din ansökan!