Driftschef

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Är du redo för din nästa utmaning inom produktion? Ser du dig själv som en tydlig och kommunikativ ledare? Då kan detta vara något för dig.

I Lantmännens koncern är det Lantbruket som är hjärtat och som utgör vår kärnverksamhet. Med lantbruket som bas har vi byggt den breda affär som koncernen består av idag. Lantmännen har en unik värdekedja där vi tar ansvar från jord till bord varje dag.

Det här kommer du att göra

Nu söker vi en engagerad driftschef till vår spannmålsanläggning i Helsingborg som ingår i Division Lantbruks produktionsavdelning. Här hanterar vi årligen 330 000 ton spannmål varav 230 000 ton i skörd. Vi är 9 ordinarie medarbetare och i skörd bemannar vi upp med 40 säsongsanställda. Tillhörande Helsingborg finns 3 spannmålsmottagningar i skörd som drivs av extern entreprenör under ledning av driftschefen. Spannmålssäsongen sträcker sig från slutet av juli till början av september.

Som driftschef får du en central och ansvarsfull roll inom vår produktion. Ditt huvudsakliga arbete blir att leda och utveckla både medarbetare och verksamheten. Anläggningen ska leverera enligt uppsatta mål och nyckeltal, både på kort- och lång sikt. Detta genom att ansvara för den dagliga driften och säkerställa tillverkningsvolymer och leveranser, samt att rätt bemanning med nödvändig kompetens finns på anläggningen. Andra viktiga arbetsuppgifter är att ansvara för säkerhet, miljö- och arbetsmiljökrav och att arbeta med ständiga förbättringar.

Vidare utarbetar du förslag och prognoser till budget för underhåll, investeringar och omkostnad på din anläggning. Som driftschef har också kontakt med lokala myndigheter och kommun i samråd med produktionschefen. Du samarbetar med andra stödfunktioner såsom kvalitet, teknik, planering och processer & system. Du rapporterar till Produktionschef Spannmål och placeringsort är Helsingborg.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Flera års tidigare erfarenhet av att leda medarbetare inom producerande verksamhet
  • Tekniskt intresse
  • Kunskaper inom systematiskt förbättringsarbete
  • Erfarenhet av ekonomisk uppföljning
  • Vana av att arbeta i affärssystem och Excel

Du är:

  • Driven och resultatinriktad
  • Strukturerad och har helhetssyn
  • En kommunikativ ledare

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi ger dig möjlighet att utvecklas i en tjänst med stort ansvar. Du blir en viktig del i vår produktion och vi kan erbjuda dig ett varierande arbete med möjlighet att påverka.

- Let's reimagine your career!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online senast den 31:a oktober 2021. Urval kommer att ske löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer varav de första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Per Klemmedsson, produktionschef spannmål, på per.klemmedsson@lantmannen.com eller 010-556 96 85. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acquistion Specialist Johanna Olsson på johanna.olsson@lantmannen.com

Vi ser fram emot din ansökan!