Driftingenjör

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

På Lantmännen Agroetanol, Nordens största bioraffinaderi, producerar vi sedan tidigare etanol baserat på spannmål och alternativa råvaror, samt djurfoder. Under 2021 kommer verksamheten utökas med en ny produktionslinje, vilken kommer att producera ingredienser till livsmedelsindustrin. Vi är oerhört stolta och exalterade över denna stora satsning och de nya affärsmöjligheter som den öppnar upp för.

Tack vare expansionen har vi möjligheten att anställa nya fantastiska kollegor, eftersom vi behöver utöka vår kompetens inom livsmedelsområdet. Vi kommer söka flera nyckelpersoner inom bland annat kvalitet, drift och underhåll. Missa inte möjligheten att få vara med på en unik tillväxtresa, där du kommer få bidra redan i uppbyggnadsfasen och den framtida driften av den nya produktionslinjen. Tillsammans kommer skapar vi nya hållbara affärer inom områdena Fuel, Feed & Food!

Det här kommer du att göra
Som Driftingenjör kommer du arbeta operativt och ansvara för den dagliga driften, kvalitets- och förbättringsarbetet på den nya anläggningen i Norrköping. Den nya produktionslinan, som du tillsammans med ett team kommer ansvara för, kommer att producera högkvalitativt veteprotein/gluten till livsmedelsindustrin. Du kommer vara delaktig redan i projektfasen av den nya linan, samt bidra med din kompetens i såväl uppbyggnaden av den, som i den operativa driften, när den är färdigställd mot slutet av 2022.

I det dagliga arbetet så förväntas du arbeta nära produktionen där du löpande utreder och åtgärdar processrelaterade produktionsavvikelser. Du arbetar även med produktionsplanering för att optimera med avseende på volym, kvalitet, miljö och säkerhet, medverkar som processteknisk expert vid myndighetsinspektioner samt driver ändringsärenden. Utöver det kommer du arbeta brett med förbättringsärenden där du delvis själv kommer att initiera, men också deltaga i tvärfunktionella förbättringsprojekt, vara med vid införandet av nya produkter samt vara delaktig i andra verksamhets- och investeringsprojekt.

Placering för rollen är på vår anläggning i Norrköping och du kommer att rapportera till Driftchefen. I rollen erbjuds du ett arbete med stort ansvar och med goda möjligheter att påverka och utvecklas.


Det här behöver du för att lyckas och trivas
Du har:

  • Erfarenhet av att ha arbetat i en liknande roll inom livsmedelsindustrin.
  • En teknisk högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot process- eller maskinteknik.
  • Tidigare arbetat en hel del med förbättringsarbete samt processarbete där du har en god förståelse för samverkan mellan produktkvalitet, processer och maskiner.
  • Meriterande om du arbetat med grundorsaks- och flaskhalsanalyser, utredningsarbete samt lean.
  • Goda språkkunskaper i både svenska och engelska.

Du är:

  • En energisk och flexibel person som ser positivt på, och stimuleras av en händelserik miljö med högt tempo.
  • En problemlösare som kan anpassa sig till växlande omständigheter där du alltid försöker ha en helhetssyn kring de förändringar som sker.
  • En lagspelare och trivs att arbeta tillsammans med andra, både med nära kollegor samt olika delar av organisationen. Du värderar samarbete högt och ser det som en naturlig del i arbetet.
  • Kommunikativ och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera mot olika delar i organisationen.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig
Lantmännen är en stor internationell koncern och har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag.

Låter det intressant?
Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 16e augusti, 2020. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Josefin Träpja, Talent Acquisition Specialist på josefin.trapja@lantmannen.com. Med hänsyn till pågående semesterperiod kommer vi börja hantera ansökningarna och svara på eventuella frågor om tjänsten när det närmar sig sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!