Driftingenjör

Företag
Första ansökningsdag
Plats

Vill du arbeta med processutveckling vid av ett av världens bästa bioraffinaderier med hög hållbarhetsprestanda? Vill du vara del av ett högkompetent team inom produktion och teknik? Är du intresserad av cirkulär ekonomi i praktiken kan detta vara ditt nästa karriärsteg.

Vår tillväxtresa fortsätter med ett flertal stora investeringar, däribland gröna proteiner. För dig som driftingenjör får du med detta möjligheten att som en del i arbetet driva framtagandet och utvecklingen av vårt storskaliga bioraffinaderi i Norrköping. Missa inte den här möjligheten där du får vara med oss på resan mot framtidens processindustri!

Miljardinvestering gör Lantmännen unikt i norra Europa

Det här kommer du att göra
Som Driftingenjör kommer du arbeta operativt och ansvara för den dagliga driften på anläggningen i Norrköping. Du kommer tillsammans med driftledningen driva arbetet med att sätta rutiner och processer, såväl som i den operativa driften som i utvecklingsfas.

I det dagliga arbetet så förväntas du arbeta nära produktionen där du löpande utreder och åtgärdar processrelaterade produktionsavvikelser. Du arbetar även med att analysera och optimera processen med avseende på volym, kvalitet, miljö och säkerhet samt medverkar som processteknisk expert vid myndighetsinspektioner. Utöver det kommer du arbeta brett med förbättringsärenden där du delvis själv kommer att initiera, men också deltaga i tvärfunktionella förbättringsprojekt, vara med vid införandet av nya produkter samt vara delaktig i andra verksamhets- och investeringsprojekt.

Placering för rollen är på vår anläggning i Norrköping och du kommer att rapportera till Driftchefen. I rollen erbjuds du ett arbete med stort ansvar och med goda möjligheter att påverka och utvecklas.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Erfarenhet av att ha arbetat i en liknande roll som process- eller produktionsingenjör erfarenhet av livsmedelsproduktion är meriterande.
  • En teknisk högskole- eller universitetsutbildning, gärna med inriktning mot maskin eller kemi.
  • Meriterande om du tidigare har erfarenhet av ständiga förbättringar.
  • Goda språkkunskaper i både svenska och engelska.

Du är:

  • En flexibel person som ser positivt på, och stimuleras av en händelserik miljö med högt tempo.
  • En problemlösare som kan anpassa sig till växlande omständigheter där du alltid försöker ha en helhetssyn kring de förändringar som sker.
  • En lagspelare och trivs att arbeta tillsammans med andra, både med nära kollegor samt olika delar av organisationen. Du värderar samarbete högt och ser det som en naturlig del i arbetet.
  • Kommunikativ och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera mot olika delar i organisationen.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Låter det intressant?

Vi hoppas det, ansök redan idag! I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och för slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Vi ser fram emot din ansökan!