Driftchef

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

På Lantmännen Agroetanol, Nordens största bioraffinaderi, producerar vi sedan tidigare etanol baserat på spannmål och alternativa råvaror, samt djurfoder. Under 2022 kommer verksamheten utökas med en ny produktionslinje, vilken kommer att producera ingredienser till livsmedelsindustrin. Vi är oerhört stolta och exalterade över denna stora satsning och de nya affärsmöjligheter som den öppnar upp för.

Tack vare expansionen har vi möjligheten att anställa nya fantastiska kollegor, där vi söker flera nyckelpersoner inom bland annat kvalitet, drift och underhåll. Missa inte möjligheten att få vara med på en unik tillväxtresa, där du kommer få bidra redan i uppbyggnadsfasen och den framtida driften av den nya produktionslinjen. Tillsammans kommer skapar vi nya hållbara affärer inom områdena Fuel, Feed & Food!


Det här kommer du att göra
Som Driftchef kommer du att ansvara för den dagliga driften på den nya anläggningen i Norrköping. Den nya produktionslinjen som du kommer att ansvara för, kommer att producera högkvalitativt veteprotein/gluten till livsmedelsindustrin. Du kommer vara delaktig redan i projektfasen av den nya linjen, samt bidra med din kompetens i såväl uppbyggnaden av den, som i den operativa driften, när den är färdigställd 2023.

I det dagliga arbetet arbetar du som en brygga mellan ledning och den dagliga produktionen där du löpande utreder och följer upp processrelaterade produktionsavvikelser. Du arbetar även med produktionsplanering för att optimera med avseende på volym, kvalitet, miljö och säkerhet. Utöver det kommer du arbeta brett med förbättringsärenden där du delvis själv kommer att initiera, men också delta i tvärfunktionella förbättringsprojekt, vara med vid införandet av nya produkter samt vara delaktig i andra verksamhets- och investeringsprojekt.

Du kommer att ha personalansvar för ca. 15 medarbetare vilka också rekryteras för denna nya produktionslinje. Ledarskapet på Agroetanol präglas av självständighet och stort ansvar för sin egen anläggning. I din roll sitter du i lokal ledningsgrupp och rapporterar till Head of Operations som också är stationerad i Norrköping.


Det här behöver du för att lyckas och trivas:

Du har:

 • Erfarenhet av att ha arbetat i en liknande roll inom processindustri.

 • En teknisk högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot process- eller maskinteknik.

 • Tidigare arbetat med förbättringsarbete samt processarbete där du har en god förståelse för samverkan mellan produktkvalitet, processer och maskiner.

 • Innehaft budgetansvar med uppföljning och du har en grundläggande företagsekonomisk förståelse.

 • Ledarerfarenhet, gärna från produktionsindustri.

 • Goda språkkunskaper i både svenska och engelska.

Du är:

 • Strukturerad och lägger en stor vikt vid att skapa god ordning och reda då det är av stor vikt att i rollen följa lagar och riktlinjer inom livsmedelsproduktion.

 • En problemlösare som kan anpassa sig till växlande omständigheter där du alltid försöker ha en helhetssyn kring de förändringar som sker.

 • En lagspelare och trivs att arbeta tillsammans med andra, både med nära kollegor samt olika delar av organisationen. Du värderar samarbete högt och ser det som en naturlig del i arbetet.

 • En energisk och flexibel person som ser positivt på, och stimuleras av en händelserik miljö med högt tempo.

 • En trygg ledare med god förmåga att delegera och främja ansvarstagande hos dina medarbetare samt kommunikativ gentemot olika delar i organisationen.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen Agroetanol är en innovationsdriven organisation som ständigt söker nya lösningar som leder fram till en grönare framtid. Vi är drivna, passionerade och nyfikna. Tillsammans med oss får du möjligheten att påverka och skapa lösningar för ett mer hållbart samhälle. Samtidigt innehar du alla fördelar som följer med att vara en del av Lantmännens stora jordbrukskooperativ.

Together we reimagine the world of grain.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 17:e december. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

De första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Lisette Lind, Talent Acquisition Specialist på lisette.lind@lantmannen.com

Vi ser fram emot din ansökan!