Country Quality Manager

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Är du en person som brinner för kvalitet och livsmedelssäkerhet, ofta får feedback att du är en duktig på att förstå helheten, och har förmågan att prioritera utifrån målsättningen att säkerställa rätt kvalitet till kund? Då kan det vara dig vi letar efter! Just nu söker vi på Lantmännen Cerealia en Country Quality Manager till Ledningsgruppen för Produktion i Sverige.

Nu öppnar vi upp för en spännande möjlighet på Lantmännen Cerealia i rollen som Country Quality Manager på vårt kontor i Stockholm. Detta är en tillsvidareanställning och startdatum enligt överenskommelse.

Det här kommer du att göra

I rollen som Country Quality Manager arbetar du med kvalitets- och processtyrning med fokus på våra producerande anläggningar i Sverige och i gränssnitten till våra interna kunder och leverantörer inom inköp, sälj, marknad och Supply Chain för att säkerställa god kundupplevelse med avseende på kvalitet och livsmedelssäkerhet. På Cerealia jobbar alla med kvalitet, vissa av oss producerar kvalitet, andra utvecklar kvalitet ytterligare andra säkrar att vi kan levererar med hög kvalitet både varor och service.

Ditt huvudsakliga ansvarar är att proaktivt leda arbetet med kvalitet- och livsmedelssäkerhet för hela produktionen i Sverige som består av 6 anläggningar och totalt ca 300 anställda. Du är en del av ledningsgruppen där platschefer och specialister tillsammans ansvarar för produktion av god kvalitet på ett säkerts och hälsosamt sätt.

Vidare stöttar och supporterar du de lokala kvalitetsingenjörerna ute på anläggningarna i arbetet med ständiga förbättringar inom området och för ett harmoniserat arbetssätt. Inom Cerealia Sverige har vi flera livsmedelsstandarder som BRC, KRAV och Från Sverige, som är en bas i vårt kunderbjudande.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ta fram och arbeta med en utvecklingsplan (sk Roadmap) inom kvalitet- och livsmedelssäkerhet för produktion.

 • Informera sig om standard- och laguppdateringar och implementera nya processer för att säkerställa efterlevnad

 • Vid övning eller behov leda kristeam

 • Leda arbetet med utveckling av Management Review, primärt fokus på site och ledningsgruppen Sverige och vidare till Operations Ledningsgrupp

Tjänsten är placerad i Stockholm. I rollen kommer du att tillhöra Produktion Sveriges ledningsgrupp och du rapporterar till Production Director Sverige. Då vi arbetar i matris kommer du också att ha ett tätt samarbete med övriga Country Quality Managers i Norden samt vår Globala Quality Assurance.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Akademisk examen inom relevant område.
 • Erfarenhet att leda förändringsinitiativ
 • Erfarenhet inom liknade position och frågor, 3-5 år
 • Leda i matris och leda indirekt
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Du är:

 • Utvecklingsorienterad både i arbetet likväl som i vidareutvecklingen av dig själv

 • Modig och vågar utmana arbetsprocesser/status quo samt dina stakeholders

 • Ser styrkan i att bygga upp arbetet strukturerat och organiserat

 • Relationsbyggande och kommunikativ där du har förmågan att skapa starka samarbeten och kan influera din omgivning

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter detta intressant?

Vi hoppas det! Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Så vänta inte för länge!

Om du har några frågor gällande rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Maria Björk (rekryterande chef). Vi ser framemot din ansökan!