Business Controller

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Är du Business Controller och trivs i en roll där du får driva ditt arbete självständigt och vara verksamhetsnära? Det här är rollen för dig som både vill utveckla och utvecklas och vara en del av ett bolag där vi tillsammans tar ansvar från jord till bord. Du blir en del av ett engagerat controllingteam.

Det här kommer du att göra

Som Business Controller på Lantmännen Lantbruk kommer du arbeta med såväl övergripande verksamhetsutvecklande frågor som mer detaljinriktade uppgifter med fokus på försäljning- och lönsamhetsuppföljning. Du kommer arbeta tätt med affären och ha ett nära samarbete med exempelvis affärschef och produktchefer. Du ingår i ledningsgruppen för din affär och förväntas arbeta proaktivt och bidra med lönsamhetsprognoser inför säljstarter, analyser och uppföljning av affären och business case.

Utöver att arbeta med beslutsstöd och analyser har du en viktig roll i säkerställandet av månadsbokslut samt rapportering, uppföljning och analyser i förhållande till uppsatta mål. Du kommer även vara drivande i budgetprocessen, prognosarbetet och finansiell rapportering. I din roll ingår också att tillsammans med teamet säkerställa att processer och rutiner inom organisationen följs samt att dessa följer med i utvecklingen. Du kommer vara delaktig i olika projekt inom organisationen för att ständigt förbättra och utveckla Lantmännens processer.

Tjänsten är placerad i Malmö och du blir en del av ett team med åtta controllers och rapporterar till Chef Controlling.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Erfarenhet av självständigt arbete med uppföljning, analyser, verksamhetsstöd och budget
  • Civilekonomexamen eller motsvarande.
  • Goda redovisnings- och bokslutskunskaper.
  • Erfarenhet av att arbeta mot givna deadlines.
  • Arbetat i ett större affärssystem tidigare och är en van användare av office-paketet, framför allt excel. Har du arbetat i M3/Movex är det meriterande.

Du är:

  • Nyfiken och har en passion för att arbeta med siffror, vilket du gör med ordning och reda.
  • Modig och vågar testa och driva nya vägar framåt.
  • Bekväm med att arbeta både självständigt och i grupp.
  • Analytisk och identifierar förbättringsområden som du även föreslår lösningar på.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 19/5. Urval sker löpande. Det är möjligt att söka CV-löst i mobilen genom att svara på urvalsfrågor och länka till din LinkedInprofil. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist Johanna Olsson, johanna.olsson@lantmannen.com. Vi ser fram emot din ansökan!