Automationsingenjör

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Vill du vara en del i en föränderlig miljö och utveckla vårt resursutnyttjande? Vill du bidra till ett mer hållbart samhälle och till en grönare framtid? Hos oss på Lantmännen Biorefineries, Nordens största bioraffinaderi, tillverkas ett brett spektrum av produkter - från hållbart etanolbränsle till livsmedelsingredienser och proteinrika foderråvaror. Vi söker nu en Automationsingenjör till vår anläggning i Norrköping

Det här kommer du att göra

I rollen som automationsingenjör arbetar du med att förvalta och utveckla samt upprätthålla en god tillgänglighet på våra processtyrningssystem kopplade till produktionen på anläggningen. Detta gör du genom programmering och konfigurering av våra styr- och automationssystem. Du arbetar fortlöpande med att optimera och förbättra flödena och arbetar tillsammans med underhålls och driftpersonal för att minska produktionskostnader, öka produktintäkter, förbättra arbetsmiljö eller minska miljöpåverkan

Med din kompetens förvaltar du och är med och påverkar valet av ny utrustning samt bidrar till att kompetensutveckla dina kollegor genom både nära samarbeten och utbildningsaktiviteter. Du kommer såväl delta i projekt men även leda vissa projekt själv.

Placering för rollen är på vår anläggning i Norrköping och du kommer att rapportera till Underhållschef för Biorefineries Operations Norrköping.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Erfarenhet av en liknande roll som automationsingenjör, systemingenjör eller produktionsingenjör automation från processindustrin.
 • Erfarenhet av att programmera olika styrsystem (PLC/DCS) och maskiner samt grundläggande kunskap kring optimering av reglerkretsar.
 • Arbetat med projektledning.
 • Goda datorkunskaper och har arbetat med underhållssystem.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Du är:

 • Driven och initiativtagande med god förmåga att planera ditt arbete.
 • Flexibel och ödmjuk.
 • Välorganiserad och kan med ett objektivt förhållningssätt urskilja viktiga detaljer i komplexa sammanhang.
 • Samarbetsinriktad och delar med dig av kunskap och information inom gruppen.
 • Nyfiken, analytisk och har förmågan att ta in och bearbeta teknisk information.
 • Intresserad av ny teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Lantmännen Biorefineries är en innovationsdriven organisation som ständigt söker nya lösningar som leder fram till en grönare framtid. Vi är drivna, passionerade och nyfikna. Tillsammans med oss får du möjligheten att påverka och skapa lösningar för ett mer hållbart samhäll

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 2024-08-11.
I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer du att genomföra alkohol- och drogtest hos vår partner inom företagshälsa samt genomföra en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Per-Olov Welander, Underhållschef, på +46 105 56 14 68. Under semestertider kan svarstiden vara något längre än vanligt, vi hoppas kunna återkoppla till dig så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!


Jessica Bäckström