Automationsingenjör

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Automationsingenjör till underhållsorganisationen i Järna – Lantmännen Cerealia Järna

AXA, Gyllenhammar, Kungsörnen och Gooh – är några av de varumärken vi på Lantmännen Cerealia tillverkar på vår anläggning i Järna. Vill du vara med och skapa positivt mervärde i vårt dagliga arbete och för att tillsammans med oss leva vår vision ”Från jord till bord”?

På vår site i Järna är vi ca 200 personer som är fördelade på tre olika produktionsenheter där vi producerar färdigmat, pasta, frukost och havreprodukter.
Arbetsuppgifter kommer i huvudsak vara förvaltning och underhåll av Styrsystem, Scadasystem (server, klient) som används i både processavsnitt och förpackningsavsnitt inom produktionen. Fabrikat som används är bl.a. Siemens, ABB, Schneider. Akut felsökning i produktionsutrustning förekommer så god automationskännedom är meriterande.
Automationsingenjören ansvarar för förvaltningen av process styrsystemen inom ett ansvarsområde (produktionsområde) genom hela dess livscykel. Ansvarar för att ta fram och initiera förbättrande, bibehållande och förebyggande åtgärder i syfte att minimera driftstopp och optimera kostnader.

Vi söker dig som:

Vi strävar hela tiden efter att utmana oss själva till att bli en säkrare, effektivare och klimat vänligare produktionsanläggning och detta är något som är viktigt för oss. Därför söker vi nu dig med engagemang för utveckling och förbättring samt med praktiskt kunnande inom automation för att hjälpa oss i vidareutvecklingen av det förebyggandet underhållet. Vi tror att du har kompetens för strukturerad felsökning, är van att arbeta med förebyggande underhåll, reparation, och automationsarbete.

Vi söker nu en motiverad och engagerad automationsingenjör. Du kan vara en nyutexaminerad ingenjör eller tekniker inom El/automation eller IT/data och i början av din karriär, eller ha arbetat ett tag och söker nya utmaningar. Du drivs av en bred roll och varierande arbetsuppgifter med möjligheten av att vara med och bygga upp något nytt, driva förändring och ta egna initiativ och axla stort ansvar. Kan arbeta självständigt men också vara en lagspelare med helhetssyn.

Vi ser att du har:
- Minimum 3-årig gymnasial utbildning inom El och automation alternativt utbildning/arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
- Erfarenhet av automation inom förpacknings- och processindustrin
- Då underhålls organisationen omstruktureras för att möta framtida krav är det också viktigt att du är van vid att systematiskt arbeta med målstyrning, visuell planering och uppföljning.
- Du får gärna ha god erfarenhet av och ha jobbat med TPM (total productive maintenance) samt process arbete då en hel del arbete inom dessa områden kommer att ledas och drivas av dig.
- Du är van vid felsökning och arbetar analytiskt med problem och störningar
- Vidare förväntar vi oss att du kan svenska flytande i tal och skrift samt behärskar engelska i tal och skrift.
- Det är meriterande om du har jobbat med någon form utav DCS eller PLC system
Vi kommer i denna rekryteringsprocess lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person tar du stort eget ansvar och vill utvecklas i arbetet. Du är kommunikativ, har förmåga att både bygga och nyttja nätverk, leder dig själv och kan prioritera, arbetar strukturerat och proaktivt med en tydlig framåtblick.
Vi erbjuder dig:

Att bli en del i Lantmännen Cerealia - ett värdebaserat företag på en spännande förändringsresa med ambitiösa mål där ett effektivt underhåll är en viktig del i vår framgång.
Du erbjuds en tillsvidaretjänst på heltid, arbetstid dagtid. Tillträde enligt överenskommelse och tjänsten är placerad i Järna.
För mer information om tjänsten, är du välkommen att kontakta Teknik och Underhålls chef Gunnar Karlsson
010 5563718
Varmt välkommen med din ansökan till oss på Lantmännen Cerealia.


Låter detta intressant?

Vi hoppas det! Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Så vänta inte för länge!

Om du har några frågor gällande rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Gunnar Karlsson 010 5563718

Vi ser framemot din ansökan!