Arbetsmiljöingenjör

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Vill du vara med och bidra till ett bättre resursutnyttjande, ett hållbart samhälle och en grönare framtid? Vi söker en kvalitetsmedveten person som kommer ansvara för arbetsmiljöfrågor på Lantmännen Agroetanol, Nordens största bioraffinaderi.

Det här kommer du att göra

I rollen som Arbetsmiljöingenjör kommer du att ansvara för att vi lever upp till interna och externa krav gällande arbetsmiljö. I tjänsten ingår att driva arbetet med att identifiera och reducera verksamhetens största risker inom ansvarsområdet. Tjänsten innehåller arbete på operativ såväl som strategisk nivå.

Du kommer löpande arbeta med att följa upp eventuella avvikelser och kontinuerligt arbeta med förbättringar rörande vår arbetsmiljö och våra processer. Du arbetar aktivt med riskanalyser, grundorsaksanalyser, rapporteringar, revisioner, utbildning och kommer även deltaga i interna och externa projekt vid sidan om det dagliga arbetet och strategiskt arbete inom rollen. Du medverkar även i företagets skyddskommitté.

Rollen innebär flertalet kontaktytor, såväl interna som externa. De interna innefattar främst produktion och underhåll och de externa kontakterna är främst inom Lantmännen Biorefineries, Lantmännens gemensamma funktioner, myndighetskontakter och branschorganisationer.

Du kommer ingå i teamet för Kvalitet, Miljö och Säkerhet där ni är tio teammedlemmar med olika specialistkunskaper. Vi erbjuder dig ett fritt och självständigt arbete med stora påverkansmöjligheter. Du är sitens expert inom tjänstens område och placering för rollen är på vår anläggning i Norrköping.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Eftergymnasial utbildning inom arbetsmiljö, säkerhet, risk och krishantering. Om du har en ingenjörsutbildning är det meriterade.
 • Arbetat med liknande uppgifter i en process- eller tillverkningsindustri.
 • Erfarenhet att driva förändring, kopplat till både process och kultur.
 • Erfarenhet av förbättringsarbete, ex LEAN.
 • Kunskap om lagstiftning inom Arbetsmiljöområdet.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Du är:

 • Kvalitetsmedveten samt har ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Du har förmåga att orientera och skapa egna strukturer när det behövs.
 • Driven och får saker att hända genom nyfikenhet, lösningsfokus och målmedvetenhet.
 • Självgående och trygg i din förmåga att kunna fatta beslut och agera kravställande mot organisationen.
 • Kommunikativ, lyhörd, bra på att bygga relationer och förtroende samtidigt som du har mod att utmana och tänka nytt.
 • Analytisk och strukturerad med en god förståelse för helheten.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 7 november 2021. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

De första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Julia Minges, Acting Talent Acquisition Manager på julia.minges@lantmannen.com.

Vi ser fram emot din ansökan!