Applikationsspecialist inom gröna proteiner

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats
Plats
Plats
Plats

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord.

Lantmännen Biorefinereies förädlar havre och vete till högkvalitativa råvaror som säljs till kunder inom livsmedel. Kontinuerlig utveckling av nya produkter och förbättring av befintliga produkter är avgörande för vår fortsatta framgång. Vår produktportfölj består av ingredienser från spannmålsprodukter och kommande baljväxter.

Rollen är ny inom Lantmännen Biorefineries och har inriktning mot baljväxter. Vi söker därför en engagerad och kreativ applikationsspecialist. Som applikationsspecialist blir du vår expert på Lantmännens livsmedelsingredienser, speciellt baljväxter och hur de ska appliceras i kundernas produkter.

Det här kommer du att göra

Inom den satsning på baljväxter, gul ärta och åkerböna, som Lantmännen genomför, kommer rollen ha stor betydelse för utveckling av våra produkter till kund. Du kommer ha tillgång till ett välutrustat applikationslabb i Kimstad och Lidköping, där du kommer arbeta med produktprover och utvärdera dessa. Vi ska tillsammans skapa en professionell bas för att underlätta för våra kunder och visa dem hur de ska använda produkterna. Du kommer att ha ett nära samarbete med vår försäljnings- och marknadsavdelning. I rollen ingår även att resa ensam eller med en säljare för att utbilda kunder och hjälpa till med försäljningsprocessen.

Hos oss får du en utmaning inom livsmedelsbranschen i en spännande miljö och att tillsammans ta ansvar från jord till bord. Dessutom en möjlighet att utveckla och förbättra vår produktportfölj tillsammans med våra kunder. Hos Lantmännen får du erfarenheter och kontakter hos norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.

Placering i Kimstad men möjlig placering är även i Lidköping eller Stockholm. 


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • En universitets- eller högskoleutbildning inom livsmedel och/eller naturvetenskap och ett par års arbetslivserfarenhet.
  • Det kräver några års erfarenhet inom produktutveckling och/eller applikationsutveckling med livsmedel eller med läkemedel
  • Erfarenhet av projektledning för att kunna planera ditt arbete men också samordna arbetet med interna och externa stakeholders och kunder.
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska
  • God förmåga att sammanfatta och kommunicera dina resultat
  • Administrativa kunskaper och erfarenhet av att skriva rapporter samt leta och använda dig av vetenskaplig litteratur

Du är:

  • En person som ser möjligheter och har god förståelse för kundernas behov.
  • Analytisk och med en god förståelse för helheten
  • Kommunikativ och förmedlar information till andra på ett pedagogiskt sätt
  • Organiserad och strukturerad där du har ett öga för detaljer och kan prioritera dina arbetsuppgifter.

Du delar våra värderingar – öppenhet, helhetssyn och handlingskraft och vårt löfte, att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Vi vill ha din ansökan senast den 18 augusti. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras alkohol- och drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Välkommen med din ansökan!