Accounting Manager till Division Energi

Företag
Första ansökningsdag
Sista ansökningsdag
Plats

Är du en ekonom som trivs i en dynamisk och händelserik miljö? Vill du samtidigt vara med och ta ansvar från jord till bord? Då kan det vara dig vi söker i rollen som Accounting Manager till Division Energi, en av fyra divisioner inom Lantmännenkoncernen.

Division Energi är en av Sveriges största producenter av bioenergiprodukter och har haft en stark tillväxt under de senaste åren. Divisionen marknadsför ett brett spektrum av produkter - från hållbart etanolbränsle, bränslepellets och alkylatbensin till livsmedelsingredienser och proteinrika foderråvaror. Verksamheten bedrivs genom hel- och delägda bolag i bl.a. Sverige, Frankrike, Storbritannien, USA och Tyskland. I division Energi ingår affärsområdena Lantmännen Biorefineries, Lantmännen Aspen och Scandbio samt divisionens bolag för gemensamma funktioner, Lantmännen Energi.

Det här kommer du att göra

En central del av rollen är att samordna och vara operativt ansvarig inom divisionen för redovisning, skatt samt operativ och legal rapportering. I ansvaret ingår utöver utfallsrapportering även motsvarande arbete med strategisk plan, budget och prognoser. Inom ramen för detta ansvar ingår att säkerställa att rapporteringen är fullständig och av hög kvalitet. Du kommer även att utforma divisionsspecifika instruktioner samt kommunicera koncernens riktlinjer till affärsområdena.

I din roll ingår även att agera som superuser i koncernrapporteringssystemet Cognos Controller och andra ekonomirelaterade verktyg och program. Du kommer att vara en drivande kraft i att utveckla redovisnings- och rapporteringsprocesser samt ha en ledande roll inom andra förekommande områden såsom intern kontroll, kapitalisering och nedskrivningsprövning. Du fungerar också som en viktig länk mellan affärsområdena och Group Financial Control / Group Business Control på koncernnivå.

Som Accounting Manager är du anställd i divisionens bolag för gemensamma funktioner, Lantmännen Energi, och rapporterar till Finance Director. Arbetet sker i nära samarbete med respektive affärsområdes ekonomifunktion.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Flerårig erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor och koncernredovisning.
  • Erfarenhet av legal redovisning samt skatterapportering.
  • Med fördel erfarenhet från arbete som revisor och/eller internationell verksamhet.
  • Med fördel intresse och erfarenhet av att arbeta med och utveckla BI-stöd.
  • En akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande.
  • Goda kunskaper i tal som skrift i svenska och engelska.

Du är:

  • Självständig och trygg i din förmåga att agera, prioritera och ta beslut inom ditt arbetsområde.
  • Duktig på att med hög integritet skapa förtroendefulla relationer med kollegor.
  • Strukturerad och kvalitetsorienterad.
  • Duktig på att kommunicera och förstår vikten av god kommunikation och ett gott samarbete.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 5/12. Vi arbetar löpande med de ansökningar som kommer in och kan därmed ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängts ned. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut och även drogtest.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Linn Forsberg, Talent Acquisition Specialist på linn.forsberg@lantmannen.com

Vi ser fram emot din ansökan!