Äppelkaka med råkräm smaksatt med äkta vanilj.

Äppelkaka med råkräm smaksatt med äkta vanilj


8 portioner

5 medelstora äpplen
½ dl farinsocker
1 tsk kardemumma
1 ½ msk kanel

Smuldeg:
100 g kallt smör
3/4 dl strösocker
1 dl Kungsörnen Vetemjöl
1 ½ dl AXA Ekologiska Havregryn
1 dl Go Green solroskärnor

Råkräm:
3 äggulor
½ vaniljstång
1/2 dl socker
3 dl grädde

45 minuter

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur äpplena. Skär i 1 cm tunna skivor, blanda med farinsocker, kardemumma och kanel och lägg i botten på en pajform.
2. Blanda snabbt ihop ingredienserna till smuldegen. Fördela smuldegen ovanpå äpplena. 
3. Baka i ugn ca 25 min, eller till pajen fått fin färg.

Råkräm:
1. Knäck äggen och lägg gulorna i en skål.  Äggvitorna kan frysas in och användas till maräng. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med äggulorna.
2. Vispa äggulor, vaniljfrön och socker pösigt.
3. Vispa grädden lätt och blanda sedan med äggulorna.


3,2/5 baserat på 319 röster.