Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
5 medelstora äpplen
½ dl farinsocker
1 tsk kardemumma
1 ½ msk kanel
Smuldeg:
100 g kallt smör
3/4 dl strösocker
1 dl Kungsörnen Vetemjöl
1 ½ dl AXA Ekologiska Havregryn
1 dl Go Green solroskärnor
Råkräm:
3 äggulor
½ vaniljstång
1/2 dl socker
3 dl grädde
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur äpplena. Skär i 1 cm tunna skivor, blanda med farinsocker, kardemumma och kanel och lägg i botten på en pajform.
2. Blanda snabbt ihop ingredienserna till smuldegen. Fördela smuldegen ovanpå äpplena.
3. Baka i ugn ca 25 min, eller till pajen fått fin färg.
Råkräm:
1. Knäck äggen och lägg gulorna i en skål. Äggvitorna kan frysas in och användas till maräng. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med äggulorna.
2. Vispa äggulor, vaniljfrön och socker pösigt.
3. Vispa grädden lätt och blanda sedan med äggulorna.
Your rating: