Richard Tellströms tomat- och köttfärsrisotto från 1960-talet


4 portioner

Matris, 1 dl per person
Lök, en större, hackad
Köttfärs, räkna 40 gram per person
Tomatpuré
2 dlVatten, 4 dl
Vitpeppar, påtagligt
Salt, efter smak
Socker, en halv tesked
Lagerblad, några blad

30 minuter
30 minuter
  1. Koka riset.
  2. Under tiden riset kokar gör man såsen: Stek hackad lök sakta på medellåg värme till den blir mjuk. Stek köttfärsen på hög värme till vacker färg.
  3. Blanda lök och köttfärs med tomatpurén och vattnet. Koka samman med kryddorna.
  4. Blanda den färdiga såsen med det färdiga riset. Servera. Gott nygjort. Ännu bättre som uppstekt kvarleva någon dag senare, gärna på en smörstekt brödskiva.

3,4/5 baserat på 334 röster.