Passionsfruktspannacotta

I avsnitt 35 av podcasten Matsamtalet pratar Sigrid Bárány och Johan "Matgeek" Hedberg om sinnenas mat. Johan bjuder här på en syrlig passionsfruktspannacotta!

Recept: Johan Hedberg Fotograf: Lina Haskel


  • 2 gelatinblad
  • 125 g passionsfruktspuré
  • 125 g vispgrädde
  • 45 g strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • Några maränger till topping

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de mjuknar.
  2. Värm upp puré och grädde i en kastrull tillsammans med sockret. När det börjar sjuda och allt sockret är löst rör man i de urkramade gelatinbladen. Avsluta med att vispa i vaniljpulvret.
  3. Häll upp i små formar och ställt kallt att stelna.
  4. Vid servering toppar man med bitar av maräng för att få en söt och krispig kontrast till den syrliga och mjuka pannacottan.
  5. Hemgjord passionsfruktspuré gör man genom att gröpa ur 10-12 passionsfrukter i en sil och röra med en sked till allt kött släppt från kärnorna och ligger i en bunke under.

 


3,1/5 baserat på 662 röster.