Havre- och fröbröd med kummin.

Havre- och fröbröd med kummin

Ett kompakt och mustigt bröd fullspäckat med goda frön och smaksatt med kummin.


15 minuter
1 timme
1 timme och 15 minuter
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Vispa upp äggen och olivolja i en annan bunke.
  4. Rör ner havre- och fröblandningen i äggsmeten.
  5. Smörj en brödform, ca 1 ½ l, med smör eller olja. Lägg en bit bakplåtspapper i botten, då blir brödet enklare att lossa efter gräddning.
  6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 h, eller tills det fått fin färg och ”satt sig”.
  7. Vänd upp brödet och låt svalna på galler under bakduk.
  8. Låt kallna helt och skär sedan i skivor.

3,3/5 baserat på 286 röster.