HanaPee: Ullas Kycklingfiléer


4 portioner

4 kycklingfiléer
4 tsk pesto
6 soltorkade tomater
4 rejäla skivor Västerbottensost
Salt och svartpeppar efter smak
8 skivor bacon
3 dl grädde

Till servering
Kokt ris och sallad med tomat, gurka, rödlök och balsamvinäger

15 minuter
30 minuter
45 minuter

Värm ugnen till 175.

Strimla de soltorkade tomaterna fint. Skär ett längsgående snitt i varje kycklingfilé så att det bildas en ficka. Fyll filéerna med pesto, tomatstrimlor och Västerbottensost. Salta och peppra runtom filéerna.

Linda in varje filé i två skivor bacon och stek dem runtom i stekpanna på medelvärme. Lägg filéerna i en ugnsfast form, sätt in en stektermometer i en av filéerna och slå över grädden (har du bråttom, koka upp grädden i en kastrull först). Stek filéerna i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Har du ingen termometer skär du i en filé och kontrollerar att köttsaften är klar.

Smaka av såsen med salt och svartpeppar, servera med ris och sallad.


3,2/5 baserat på 246 röster.