Fridas Nordstrands tapas


4 portioner

Salmorejo Cordobés
1 kg tomater
200 g vitt bröd (går att ersätta med mandel eller cashew för nyttigare alt)
250 g olivolja
1 vitlöksklyfta (minst)
salt

Kokt ägg och serranoskinka till garnering

Gambas Pil-Pil
5 msk olja, gärna olivolja
4 stycken vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk chiliflagor
1 tsk paprikapulver
500 gram räkor, råa och skalade
1,5 msk citronsaft, färskpressad
1,5 msk vitt vin eller torr sherry
2 msk persilja, finhackad
Salt och svartpeppar efter smak

OBS! Jag brukar ha i ett par matskedar ketchup, det gör susen!

Revuelto
4 koppar vatten
400 gram färsk spenat (går lika bra med svamp eller annan valfri grönsak)
6 Ägg
1 Vitlöksklyfta
100 gram parmesan
3 matskedar olivolja
Salt

45 minuter
45 minuter

Salmorejo Cordobés

Skala tomaterna och blötlägg ev. brödet lite, mixa alla ingredienser i mixer eller med stavmixer till den blir en krämig kall soppa. Häll upp i fin skål. Hacka ägg och skinka i små bitar och stör över soppan, så det blir som ett tjockt lager ägg och skina på ytan. Förslagsvis halva sidan ägg och halva skinka för fin effekt!

Gambas Pil-Pil

  1. Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme.
  2. Lägg i vitlök, chiliflagor och paprikapulver. Låt det fräsa någon minut tills det börjar dofta.
  3. Höj värmen, tillsätt räkor, citronsaft och sherry.
  4. Rör om i blandningen tills räkorna är rosa och ogenomskinliga. Ca 3 minuter
  5. Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera.

Doppa bröd!

Revuelto

Vispa äggen och häll i spenat och parmesan. Värm upp oljan och vitlöken i stekpanna och ha i äggblandningen. Rör om som en äggröra men låt den inte bli hård, den ska vara lite rinnig. Salta enligt smak. Servera på tallrik eller som den är i stekpannan.


3,2/5 baserat på 368 röster.